Αθλητικά

Συναγερμός και έκτακτη συνεδρίαση για τους προπονητές ποδοσφαίρου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι προπονητές ποδοσφαίρου ενόψει της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι αλλαγές που φέρνει στα του οίκου τους, καθώς και τα πολλά «θολά» σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα, οδήγησαν τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου, Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, να συγκαλέσει για σήμερα στις 8:30 το βράδυ διαδικτυακή έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου-και με δεδομένο πως η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη του Συνδέσμου-να αναλυθούν τα δεδομένα και να συμφωνηθεί μία κοινή γραμμή δράσης και διεκδίκησης.
Ο Βαγγέλης Χατζηαντωνίου απευθύνθηκε στα μέλη του ΣΠΠΔ μέσα από την παρακάτω ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση:
«Αξιότιμοι Συνάδελφοι,
Στον σύνδεσμό μας είναι εγγεγραμμένα 137 μέλη προπονητές ποδοσφαίρου από όλα τα Δωδεκάνησα και προέρχονται είτε από τα ΣΕΦΦΑ με ειδικότητα ποδοσφαίρου ,είτε από τις σχολές Προπονητών της ΓΓΑ ,είτε τα τελευταία χρόνια (μετά το 2006) από τις σχολές UEFA της ΕΠΟ.
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατέχουν μόνο οι κάτοχοι ειδικότητας ποδοσφαίρου από ΣΕΦΑΑ (κατηγορία Α) και όσοι συνάδελφοι τέλειωσαν τις σχολές της ΓΓΑ (κατηγορία Α,Β & Γ)
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι με διπλώματα UEFA δεν έχουν το δικαίωμα απόκτησης αδείας ασκήσεως επαγγέλματος .
Με αφορμή τις εξαγγελίες του υφυπουργού αθλητισμού και το Σχέδιο νόμου όπως συζητείται για να κατατεθεί στην βουλή και αφορά ρύθμιση θεμάτων προπονητών:
“Εθνική Σχολή Προπονητών ΓΓΑ, άδειες και επαγγελματικά δικαιώματα”
•Δημιουργείται σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για το επάγγελμα του προπονητή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις
•Ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών
•Δημιουργείται Μητρώο Προπονητών, συμβάλλοντας στη διαφάνεια και την επαγγελματική πιστοποίηση
•Κατοχυρώνονται οι απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα το ποδόσφαιρο
•Εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση των προπονητών στα Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών
• λόγω των ασαφειών και τον διαφαινόμενο διαχωρισμό των συνάδελφων προπονητών και των προβλημάτων που θα προκύψουν από τούτο.
• λόγω του εργασιακού αποκλεισμού (από την ΕΠΟ) των συνάδελφων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατηγορίας Α’ και τον εργασιακό αποκλεισμό (από το κράτος) των συναδέλφων με δίπλωμα UEFA C’ ,δεν θα λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.
*Επιδιώξαμε συνάντηση με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για να μας αναλύσουν με λεπτομέρειες τι ακριβώς προβλέπεται στο εν λόγω νομοσχέδιο όμως δεν λάβαμε απάντηση
• Δια τον λόγο ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, συγκαλώ έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ την προσεχή Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 20:30 (διαδικτυακά στην πλατφόρμα zoomhttps://us02web.zoom.us/j/81639637595) για να συζητηθεί η αντίδρασή μας στις επερχόμενες αλλαγές και να υποδείξουμε τις περαιτέρω κινήσεις και αντιδράσεις μας. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και καλούμε όλους τους συνάδελφους να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους σε όσα διαδραματίζονται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου