Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Η ψήφος των πολιτών θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε»

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΤ1 ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, δήλωσε, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το κακό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Όμως, το σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Την πιθανή αλαζονεία, που δημιουργεί η επαφή με την εξουσία. Την απομάκρυνση από τον πολίτη, που οφείλεται στην ενασχόληση με τα τρέχοντα ζητήματα της διακυβέρνησης. Αυτήν την απομάκρυνση ο πολίτης δεν την συγχωρεί κυρίως στην Αριστερά γιατί από αυτήν κατεξοχήν περιμένει να είναι διαρκώς σύμμαχος στο πλευρά του. Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ευρωεκλογές όμως, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Δεν είναι το ίδιο οι εθνικές εκλογές και γι’ αυτό και η ψήφος σε αυτές είναι διαφορετική.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ψηφίζουμε για εκείνον που θα κυβερνήσει τη Χώρα τα επόμενα τέσσαρα χρόνια. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη και από τα μηνύματα που παίρνουμε, φαίνεται ότι ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Και φαίνεται ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αντίστροφη δυναμική. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν και έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκουμε προϋποθέτει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους. Τώρα που η Χώρα βγήκε από τη «μέγγενη των μνημονίων» (με τις θυσίες των πλατιών

λαϊκών στρωμάτων) είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε το όραμά μας. Ανακοινώσαμε δέκα χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία. Χρειάζονται αυτές οι προσλήψεις γιατί μετά από μια τριακονταπενταετία ΕΣΥ πολλοί έμπειροι γιατροί αποχωρούν. Στην Παιδεία, επίσης, υπάρχουν σημαντικά κενά (όπως στην Ειδική Αγωγή). Αν εφαρμοστεί ο κανόνας ένα προς πέντε, όπως «υπόσχεται» η ΝΔ, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους δύο αυτούς ζωτικούς για την ποιότητα ζωής των πολιτών τομείς.

Η ψήφος των πολιτών θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε…»

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου