Ειδήσεις

Δρ. Στέφανος Δράκος: Κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας, για το Νοσοκομείο Ρόδου

Επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος απέστειλε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Δρ. Στέφανος Δράκος, στον Υπουργό Υγείας, για τις σοκαριστικές και πρωτοφανείς καταγγελίες περί συγκρότησης «κομματικού στρατού» στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

«Κύριε Υπουργέ,

Με θλίψη και έκπληξη, έλαβα γνώση σοβαρότατων και σοκαριστικών καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», που ουδέποτε στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, έχουν προκύψει. Η Διοικήτρια που εσείς ως κυβέρνηση διορίσατε, φέρεται να έχει κηρύξει κομματικό (!) πόλεμο στους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι και κυρίως νοσηλευτές, που βάζουν πλάτη δεκαετίες ολόκληρες για να στέκεται όρθιο το υποστελεχωμένο και εγκαταλελλειμένο από την κυβέρνηση σας, Νοσοκομείο της Ρόδου, τους τελευταίους δύο μήνες φέρονται να έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πιο σκληρό κομματικό κράτος της κυβέρνησής σας. Υπάλληλοι ξηλώνονται, μετακινούνται, υποβιβάζονται, χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, παρά μόνο με σκοπό τη συγκρότηση κομματικού στρατού.

Κύριε Υπουργέ,

Λέμε ΝΑΙ στις μετακινήσεις υπαλλήλων με νόμιμους όρους και τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Λέμε ΝΑΙ στις μετακινήσεις υπαλλήλων με γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Λέμε ΝΑΙ στην ορθή και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Λέμε όμως ΟΧΙ, ξεκάθαρα και απόλυτα, στα μικροκομματικά συμφέροντα, στη δημιουργία κομματικής στρατιάς, στους κομματικά ελεγχόμενους υπαλλήλους.

Λέμε ΟΧΙ στα βολέματα ημετέρων, στο κυνήγι μαγισσών, στην απαξίωση υπαλλήλων που έφτυσαν αίμα δεκάδες χρόνια – υπηρέτες στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Κύριε Υπουργέ,

Προσωπικά έχω μάθει να είμαι έντιμος άνθρωπος. Να λειτουργώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μετρημένα. Η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι, θέλουν να είναι σύμμαχοι της Διοικήτριας, της Διοίκησης εν γένει του Νοσοκομείου Ρόδου. Προσωπικά δε, δεν τοποθέτησα ποτέ το κομματικό συμφέρον πάνω από το δίκαιο, το ορθό. Σας ζητώ λοιπόν να ενεργήσετε άμεσα για τα κάτωθι, προτού προκαλέσετε κοινωνική θύελλα άνευ προηγουμένου στην περιοχή:

  1. Οφείλετε να προχωρήσετε άμεσα στην αντικειμενική εξέταση των καταγγελιών των εργαζομένων.
  2. Οφείλετε να εμποδίσετε το έργο ακόμη και δικών σας στελεχών, όταν αυτό δεν εφαρμόζεται με γνώμονα το κοινό καλό, αλλά το κομματικό σας συμφέρον.
  3. Οφείλετε να ενεργήσετε άμεσα για την εξασφάλιση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Κύριε Υπουργέ,

Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι πρωτόγνωρες για την περιοχή μας και σοβαρότατες. Οφείλετε να εξακριβώσετε άμεσα το αληθές αυτών και να εμποδίσετε τη συνέχισή τους.

Με μεγάλη μου λύπη, σας ξεκαθαρίζω πως εάν επιτρέψετε (στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει) την άνιση και άδικη μεταχείριση εργαζομένων για τη δημιουργία κομματικού κράτους, θα μας βρείτε μπροστά σας.

Δια του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτω αυτούσια την καταγγελία των εργαζομένων και παρακαλώ για τη διακρίβωση των στοιχείων».

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου