Μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, που συνήθως αναφέρεται ως “Grexit” θα μπορούσε να σημαίνει μια αλλαγή στο νόμισμα και μια φυγή κεφαλαίων.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στο προηγούμενο νόμισμά της, τη δραχμή, και κάποιοι προβλέπουν ότι η αξία του θα έπεφτε.
Η Ευρώπη λέει στους Έλληνες να προετοιμαστούν για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», καθώς οι συνομιλίες καταρρέουν και η Ελλάδα εκπονεί δραστικά σχέδια για κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος για να πληρώνει τους λογαριασμούς της, εάν η ευρωζώνη δεν διευκολύνει τους όρους διάσωσης της.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.