Ειδήσεις

Τσίπρας στη Βουλή: Τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα-Έρχονται και νέες οικονομικές ελαφρύνσεις

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, τόνισε πολλές φορές ότι όλα τα μέτρα αυτά είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και την ψήφιση των θετικών μέτρων, υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων αυτών, η υλοποίηση των οποίων κατέστη εφικτή «χάριν της υπεραπόδοσης της οικονομίας και χωρίς να είμαστε με το μαχαίρι στην πλάτη λόγω της ασφυκτικής επιτήρησης των δανειστών». Προανήγγειλε όμως και περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης μετά από ένα εξάμηνο.

Δεν έκρυψε τη χαρά του όπως είπε για το ότι τη διάταξη για τη ρύθμιση οφειλών με τις 120 δόσεις θα δει «να ψηφίζουν όλες οι πτέρυγες». Επισημαίνοντας τη μονιμότητα των μέτρων και με ξεχωριστή αναφορά σε μία προς μία τις διατάξεις τους τόνισε πως «από Δευτέρα κιόλας θα είναι εμφανής η διαφορά στο καλάθι της νοικοκυράς». Επίσης μίλησε για τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που για πρώτη φορά βλέπουν στήριξη.

Τόνισε πολλές φορές ότι όλα τα μέτρα αυτά είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. «Τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών είναι μόνιμα γιατί η ελληνική οικονομία μας δίνει σήμερα το δικαίωμα να τα εντάξουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός όμως υπογράμμισε και μια άλλη διάσταση λέγοντας: «Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι και παρεμβάσεις με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα που θα έχουν θετική επίπτωση στην πραγματική οικονομία». Και συνέχισε: «Εδώ θα είμαστε όλοι στο τέλος του χρόνου να τα αξιολογήσουμε και προβλέπω ότι σε ένα εξάμηνο θα φέρουν ακόμη θετικότερες ειδήσεις και προοπτικές για αύξηση του δημοσιονομικού χώρου».

Είναι σπάνιες οι φορές που σχεδόν όλες οι πτέρυγες της Βουλής ψηφίζουν έστω και ένα θετικό μέτρο, αλλά ο πρωθυπουργός διαπίστωσε «αμήχανη και αντιφατική στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου