Ειδήσεις

Συνάντηση Xατζημάρκου με τον Βασιλιά των Ελλήνων τσιγγάνων Βασίλη Στηροκλέα

Συνάντηση είχαν σήμερα στα γραφεία της παράταξης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου με τον Βασιλιά των τσιγγάνων κ. Βασίλη Στηροκλέα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, θέμα πολύ μεγάλο για την Ρόδο το οποίο απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση όλων των παραμέτρων του που πλήγωναν το νησί, τους κατοίκους και τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε προς τον κ. Στηροκλέα τον πλήρη σεβασμό προς όλα τα αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα των ΡΟΜΑ ζητώντας όμως παράλληλα την συνδρομή του κ. Στηροκλέα και την προσωπική του παρέμβαση στην άμεση αντιμετώπιση ενός θέματος ιδιαίτερα σοβαρού για τον τόπο μας, αυτό της καύσης των επικίνδυνων και τοξικών υλικών που λαμβάνουν χώρα στον καταυλισμό του Καρακόνερου.
«Το ζήτημα του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στο καρακόνερο έχει πολλές διαστάσεις. Στη συνάντηση μου με τον κ. Στηροκλέα, ζήτησα από αυτόν να παρέμβει προσωπικά προκειμένου να πάψει η καύση των πλαστικών στο Καρακόνερο, φαινόμενο που εκτός από την τεράστια βλάβη που προκαλεί στο περιβάλλον και την δημόσια υγεία, συνιστά από μόνο του και εμπόδιο στο να μπει η συζήτηση για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στο σωστό δρόμο. Συνάντησα θετική στάση, περιμένω αποτελέσματα και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα παρέμβασης σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να επιλυθεί ένα χρόνιο και βαλτωμένο ζήτημα» δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος.
Δήλωση Βασίλη Στηροκλέα:
«Από την συζήτηση που είχα με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, φεύγω ικανοποιημένος για το σεβασμό που διαπίστωσα πως τρέφει στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ΡΟΜΑ. Το θέμα της καύσης των πλαστικών στον καταυλισμό του Καρακόνερου, το οποίο και μου έθεσε επιτακτικά ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ και εγώ με την σειρά μου και δεσμεύτηκα απέναντι του να ασκήσω κάθε όριο προσωπικής μου παρέμβασης προκειμένου να το σταματήσω. Ο λόγος που έδωσα στον κ. Γ. Χατζημάρκο θα τηρηθεί γιατί θα αποτελέσει και την παρακαταθήκη της μεταξύ μας συνεργασίας για την οριστική επίλυση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη φυλή»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ζωρζ Τσαπέλας    21.05.2014 09:16

    Τι θέλει δηλαδή να μας πει ο βασιλιάς, ότι οι γύφτοι είναι δυνατόν να ελεγχθούν; Είναι δυνατόν να σταματήσουν τα κλεψίματα, την κακοποίηση των ζώων, το εμπόριο ναρωτικών, το κάψιμο των πλαστικών κ.λπ.; Μα καλά, υπάρχει κανείς τόσο πολύ βλάκας που να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αυτό;

  • Konstantinos37    15.05.2014 22:38

    Αν όντως καταφέρει να σταματήσει η καύση πλαστικών τότε όχι μόνο τον ψηφίζω…του κάνω και αγώνα του Χατζημάρκου

Σχολιασμός άρθρου