δημοκρατική
Από το 1982 η Εφημερίδα της Ρόδου
ΤΕΤΑΡΤΗ 24° Αίθριος Η Ρόδος σήμερα
Από το 1982 η Εφημερίδα της Ρόδου
ELEN

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ισπανία σε καραντίνα-Θετική στον κοροναϊό η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σάντσεθ

Η ισπα­νική κυβέρ­νηση θα θέσει τη χώρα υπό περιο­ρι­σμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμ­βά­νει στη μάχη ενα­ντίον του νέου κορω­νοϊού, προ­βλέ­πε­ται στο προ­σχέ­διο του επί­ση­μου δια­τάγ­μα­τος που περι­ήλθε στην κατοχή του πρα­κτο­ρείου ειδή­σεων Reuters.

Η κυβέρ­νηση θα ανα­κοι­νώ­σει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παρα­μεί­νουν στα σπίτια τους και να βγαί­νουν μονάχα για να αγο­ρά­σουν φαγητό, να πάνε στο φαρ­μα­κείο, στο νοσο­κο­μείο ή στη δουλειά και σε έκτα­κτες περι­πτώ­σεις, ανα­φέ­ρει το προ­σχέ­διο.

Επι­πλέον, τα μέσα μαζικής μετα­φο­ράς θα περιο­ρι­στούν προ­κει­μέ­νου να μετα­φέ­ρουν λιγό­τε­ρους επι­βά­τες, τα δρο­μο­λό­για, εντού­τοις, δεν θα ανα­στα­λούν.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών θα ελέγχει όλες τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των τοπικών και περι­φε­ρεια­κών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατά­σταση έκτα­κτης ανάγκης για ένα διά­στημα 15 ημερών.

Τα υπουρ­γεία Υγείας και Μετα­φο­ρών θα μπορούν να λαμ­βά­νουν απο­φά­σεις για το σύνολο της χώρας, με επι­πλέον εξου­σίες από τις τοπικές και περι­φε­ρεια­κές αρχές.

Βάσει του προ­σχε­δίου, τα μέτρα περιο­ρι­σμού τίθε­νται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρ­μο­στούν μόλις εκδοθεί το διά­ταγμα στην εφη­με­ρίδα της κυβέρ­νη­σης.

Επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέ­χε­ται να αλλά­ξουν, ανα­μέ­νο­νται αργό­τερα σήμερα, μετά την ολο­κλή­ρωση του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λίου.

1.500 νέα κρού­σματα.136 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την επι­δη­μία Covid-19 στην Ισπανία έφθασε σήμερα τους 190, από 120 χθες.

Περισ­σό­τερα από 1.500 νέα κρού­σματα του κορω­νοϊού κατα­γρά­φη­καν από χθες το βράδυ στην Ισπανία με τη χώρα να κατα­με­τρά πλέον συνο­λικά 5.753 κρού­σματα, σύμφωνα με τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό που έδωσαν σήμερα στη δημο­σιό­τητα οι αρχές.

Δεύτερη κατά σειρά πλη­γείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, η Ισπανία, που κηρύσ­σε­ται σήμερα σε κατά­σταση έκτα­κτης ανάγκης προ­σπα­θώ­ντας να περιο­ρί­σει τη δια­σπορά του ιού.

Την ώρα που ο αριθμός των κρου­σμά­των δεκα­πλα­σιά­στηκε από την περα­σμένη Κυριακή, οι αρχές της χώρας ενέ­τει­ναν τα μέτρα τις τελευ­ταίες ημέρες επι­χει­ρώ­ντας να φρε­νά­ρουν την παν­δη­μία.

Στην περιοχή της Μαδρί­της, με τα περισ­σό­τερα κρού­σματα, σχεδόν 3.000, έκλει­σαν από σήμερα όλα τα μη ανα­γκαία εμπο­ρικά κατα­στή­ματα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρ­χος της Σεβίλης ανα­κοί­νωσε σήμερα ότι ακυ­ρώ­νο­νται οι πομπές και λιτα­νείες της Μεγάλης Εβδο­μά­δας εξαι­τίας του κορω­νοϊού.

“Θέλω να ενη­με­ρώσω για τη δυσκο­λό­τερη απόφαση που έλαβα στα πέντε χρόνια της θητείας μου ως δήμαρ­χος, την ανα­στολή των πομπών της Μεγάλης Εβδο­μά­δας του 2020” έγραψε στo Twitter ο δήμαρ­χος της Σεβίλης Χουάν Εσπά­ντας

Θετική στον κορω­νοϊό η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ

Η σύζυγος του πρω­θυ­πουρ­γού της Ισπα­νίας Πέδρο Σάντσεθ, Μπε­γό­νια Γκόμεθ, επι­βε­βαιώ­θηκε ότι έχει μολυν­θεί από τον κορω­νοϊό, ανα­κοί­νω­σαν οι υπη­ρε­σίες του επι­κε­φα­λής της κυβέρ­νη­σης, ο οποίος νωρί­τερα γνω­στο­ποί­ησε ότι τίθεται σε απο­μό­νωση σχεδόν όλη η χώρα για να ανα­σχε­θεί η εξά­πλωση της επι­δη­μίας.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρί­σκο­νται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοι­κία του επι­κε­φα­λής της κυβέρ­νη­σης, και «εφαρ­μό­ζουν τα προ­λη­πτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειο­νο­μι­κές αρχές», κατά την ανα­κοί­νωση των υπη­ρε­σιών του ισπανού πρω­θυ­πουρ­γού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.