Συνεχίζονται τα προγράμματα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτων και σκύλων) στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμπολίτες μας επέδειξαν πολύ ζωηρό ενδιαφέρον από τότε που ξεκίνησαν τα προγράμματα με τις στειρώσεις μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουν για στείρωση, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ρύθμιση των ανεξέλεγκτων γεννήσεων του πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.
Τα προγράμματα στειρώσεων μόνον σε αδέσποτα ζώα, πραγματοποιήθηκαν και πέρσι με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ενώ φέτος, ξεκίνησαν από τις 4 Μαρτίου 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Απριλίου 2019. Υπεύθυνη κτηνίατρος είναι η κα Αντωνία Χατζηδιάκου ενώ μαζί της συνεργάζονται εθελοντικές ομάδες όπως η οργάνωση «Flying Cats».
Οι στειρώσεις γίνονται στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου.
Τα ζώα προς στείρωση τα παίρνουν εθελοντές και ελέγχουν εάν είναι πράγματι, αδέσποτα. Εάν γίνει αντιληπτό ότι είναι δεσποζόμενα, επιβάλλονται πρόστιμα. Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν.
Τα προγράμματα των στειρώσεων θα επαναληφθούν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε όλο αυτό το εγχείρημα, συμμετέχουν και τα Τοπικά Συμβούλια από τις  κοινότητες να συνδράμουν σε αυτά τα προγράμματα ώστε να συλλέξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά που υπάρχουν στα χωριά κ.λπ. και να τα φέρουν για στείρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 μέχρι και φέτος, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 25.000 στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες και σκύλους στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου.
Για όλη αυτή την προσπάθεια έχει κινητοποιηθεί ο Δήμος Ρόδου, εθελοντικές ομάδες, κτηνίατροι, τέσσερις εταιρείες ενώ ανταποκρίνονται και πολλοί συμπολίτες μας.
Το 65% των στειρώσεων είναι γάτες ενώ το 35% περίπου είναι σκυλιά.
«Τα ζώα τα συλλέγουν οι εθελοντές ή οποιοσδήποτε συμπολίτης μας έχει την ευχέρεια και την καλή διάθεση να βοηθήσει με την προϋπόθεση ότι είναι αδέσποτα. Τα δεσποζόμενα δεν γίνονται δεκτά.
Τα ζώα μεταφέρονται στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου, στειρώνονται και φιλοξενούνται για μία μέρα εκεί.
Την επομένη επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, στειρωμένα, τσιπαρισμένα και έχοντας περάσει από τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο» δήλωσε στην «δ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ