Ειδήσεις

Συνέντευξη του δημάρχου Ρόδου «εφ’ όλης της ύλης»

Στην ανάκληση της απόφασης με την οποία είχε τοποθετήσει τον κ. Μιχάλη Κινδυλίδη στη θέση του χωρικού αντιδημάρχου Ιαλυσού προέβη χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε συνέντευξη τύπου ο ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως προέβη στην ενέργεια αυτή γιατί παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες σε κάποιες από τις αρμοδιότητες που είχε παραχωρήσει στον κ. Κινδυλίδη. Οπως δήλωσε, πάντως, προχθές στη «δ» ο κ. Μιχ. Κινδυλίδης ζήτησε ο ίδιος την αντικατάστασή του.
Στην θέση του χωρικού αντιδημάρχου Ιαλυσού τοποθετήθηκε ο κ. Γιάννης Κορωναίος.

Αρμόδιος για ζητήματα της Διεύθυνσης Εμπορίου θα είναι ο χωρικός αντιδήμαρχος Πεταλούδων κ. Παναγιώτης Κυριακούλης.
“Ανακαλείται η απόφαση για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον κ. Κινδυλίδη. Έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες στο χώρο αρμοδιοτήτων του και στη Διεύθυνση Εμπορίου και στη χωρική ενότητα Ιαλυσού”, εξήγησε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, αιτιολογώντας την απόφασή του.

“Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να εργαστούν πολύ γιατί η δημοτική αρχή θα πρέπει να λειτουργεί σωστά μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της. Επιβάλλεται να υπάρχει καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση αν ένας από τους λόγους της ανάκλησης της απόφασης για τον ορισμό του κ. Κινδυλίδη στη θέση του αντιδημάρχου Ιαλυσού ήταν η στάση που τήρησε στο θέμα των 61 εργαζόμενων της πρώην ΔΕΥΑΙ, που απολύθηκαν, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:

“Η αντικατάστασή του δεν έχει σχέση με τη στάση που τήρησε στο θέμα αυτό. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες σε αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον κ. Κινδυλίδη. Υπήρχαν γραπτές και προφορικές αναφορές. Το πρόβλημα δεν ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Με απασχολεί πολύ καιρό και κατέληξα στην συγκεκριμένη απόφαση”.

Στη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος δήλωσε πως δεν υπάρχει κώλυμα για τους αντιδημάρχους που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Οι περισσότεροι από τους αντιδημάρχους μου, θα είναι υποψήφιοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.Θα συζητήσω στο προσεχές χρονικό διάστημα με τον κ. Στράτο Καρίκη για το θέμα αυτό. Θέλω να ενημερωθώ αν υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Αν υπάρχει κώλυμα θα ανασταλούν οι αρμοδιότητές του”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του κήπου στην πλατεία Ρίμινι.
“Με απόφαση του Ελεκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη σύμβαση παραχώρησης του “Ηχος και Φως”. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για το Δήμο Ρόδου και την παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
“Μετά από επίπονες προσπάθειες των στελεχών μας έγινε ο διαγωνισμός. Η πρόταση που κατατέθηκε από τον επενδυτή εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δόθηκε η πρώτη έγκριση. Ανοίγει ο δρόμος για να γίνει μια επένδυση που θα είναι σημαντική για τη Ρόδο”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

“Είναι κάτι που περιμέναμε. Θα υπογραφεί το προσύμφωνο και θα υλοποιηθούν και οι οριστικές μελέτες που προβλέπονται από τους ιδιώτες. Θα γίνουν κατασκευές ελαφρού τύπου και θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ηχοθέαμα. Ο χώρος θα λειτουργήσει σίγουρα το επόμενο έτος”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο έργο κατασκευής της νέας μαρίνας.
“Επισκέφθηκα μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Καμπουρόπουλο τη νέα μαρίνα.

Έχουν επισπευσθεί οι εργασίες. Θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις με τους ρυθμούς αυτούς η μαρίνα θα τεθεί σε λειτουργία φέτος. Δεν θα σας αναφέρω τα χρονοδιαγράμματα που μου έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ ΑΕ” κ. Θ. Τριανταφύλλου γιατί έχω διαψευσθεί πολλές φορές. Είμαι όμως πολύ αισιόδοξος”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως η νέα μαρίνα είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στο νησί από ιδιώτη.

“Η νέα μαρίνα θα δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για τη Ρόδο στο θαλάσσιο τουρισμό. Θα είναι καλό να λειτουργήσει φέτος”, τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση για την λήξη της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο του έργου, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
“Αν υπάρξει παρέκκλιση θα επιβληθούν κυρώσεις για την αθέτηση της σύμβασης. Η ζημιά θα είναι μικρή αν η μαρίνα λειτουργήσει τον Ιούλιο αντί για τον Ιούνιο που προβλέπεται. Θα είναι άδικο όμως να έχουμε φθάσει στην πηγή και να μην μπορούμε να πιούμε νερό”.

Αναφερόμενος στο θέμα των τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
“Το θέμα αυτό είναι μια τραγωδία. Δείχνει ότι οι δήμοι – κυβερνεία δεν έχουν αρμοδιότητες ακόμη και για βασικά θέματα. Από το έτος 2012 ζητήσαμε να αλλάξουν τρεις στάσεις στα δρομολόγια που εκτελούν τα συγκεκριμένα οχήματα. Η σχετική απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από δύο υπουργούς. Η ΚΥΑ δεν έχει υπογραφεί εδώ και ενάμισι χρόνο. Την αρμοδιότητα αυτή θα έπρεπε να την έχει το δημοτικό συμβούλιο”.

“Κάποιοι παραβαίνουν το καθήκον τους και δεν υπολογίζουν τα αιρετά όργανα”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς, που αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου.

“Συζητήσαμε και για τις εκλογές. Ετοιμαζόμαστε από τώρα για να μην έχουμε προβλήματα. Είναι πιθανό στα 205 εκλογικά τμήματα να προστεθούν τρία ή τέσσερα γιατί αυξήθηκαν οι ψηφοφόροι και υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε κάποιες δημοτικές ενότητες”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
“Ζήτησα από τους Διευθυντές να δέχονται ισότιμα όλους τους υποψηφίους. Οι συναντήσεις θα γίνονται σε συγκεκριμένο χώρο και όχι όπου θέλει ο καθένας. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δείχνουμε εύνοια σε κάποιους. Στόχος μας είναι να λειτουργούν όπως πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Υψηλάντη ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως το θέμα της διάσπασης των νησιωτικών δήμων κλείνει.
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως δεν έχει μελετήσει την νέα προκήρυξη.

“Δεν έχω μελετήσει την νέα προκήρυξη για να διαπιστώσω αν είναι ίδιοι οι όροι. Ευελπιστώ να έχω ενημέρωση στις επόμενες ημέρες. Ευελπιστώ να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα γιατί η υπόθεση αυτή εκκρεμεί εδώ και τριάντα χρόνια. Βλέπουμε πως υπάρχει απραξία επενδυτική. Φαίνεται πως δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Αν στα ακίνητα -φιλέτα δεν έρχεται κανείς τότε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα;” αναρωτήθηκε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου