Τοπικές Ειδήσεις

“Καμιά ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας”

Σε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12/02 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την μη ένταξη των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας στην ανώνυμη εταιρεία που προβλέπει σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Η είδηση ότι ο Ροδιακός λαός κινδυνεύει να χάσει ακόμα ένα ακίνητο ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους, όπως οι Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ο ίδιος ο υπουργός Χ.Θεοχάρης παρουσίασε τις προθέσεις της κυβέρνησης για δημιουργία «Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων», αποβλέποντας σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, μετά και από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος διαφόρων επιχειρήσεων.

Προκύπτει βέβαια το ερώτημα:

· Κανένας δεν γνώριζε για την τύχη των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας με τόσους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με το υπουργείο τουρισμού και μάλιστα με βουλευτή Δωδεκανήσου που διατελούσε τότε ως υφυπουργός;

Κανένας δεν γνώριζε ότι η ΚΕΔΕ συνεργάστηκε με το Υπουργείο Τουρισμού για την προώθηση της «αξιοποίησης» των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα από ιδιώτες;

Το πέρασμα των δημοσίων τουριστικών υποδομών στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι στις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν παραδώσει σε επενδυτές τα πάντα. Πρώην ξενοδοχεία του ΕΟΤ, καζίνο, μαρίνες, παραλίες, ορεινούς όγκους, δάση και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικά σπήλαια, ιαματικές πηγές, παραδοσιακούς ξενώνες κ.λ.π.

Σ’ αυτήν τη πολιτική, οι τοπικές αρχές όχι μόνο είναι χειροκροτητές, αλλά και πολύτιμοι συνεργάτες. Η σύμπλευση όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων στη λογική που θέλει τους επιχειρηματικούς ομίλους να βρίσκουν «φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον» σε ό,τι είναι λαϊκή περιουσία, ενισχύει την αδηφαγία των επενδυτών.

Έχουν πολιτικές ευθύνες και γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Αποτελεί πρόκληση και υποκρισία από πολιτικούς εκπροσώπους να σηκώνουν τώρα την παντιέρα της υπεράσπισης του «τόπου», έχοντας ήδη συνεργήσει ή συναινέσει σε αντιλαϊκά νομοσχέδια που έχουν φέρει ή θα φέρουν δεινά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τώρα να καταδικαστεί η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που προωθεί την επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.

Να παραμείνουν οι Ιαματικές Πηγές Καλλιθέας περιουσία του Ροδιακού λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον ίδιο το Ροδιακό λαό, τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας.

Καμιά επιχειρηματική εκμετάλλευση, είτε αυτή γίνεται μέσω των ιδιωτών επενδυτών ξένων και ντόπιων, είτε μέσω των φορέων της τοπικής διοίκησης όπως τώρα της ΔΕΡΜΑΕ.

Ελεύθερη είσοδο για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους ανθρώπους και ΑμΕΑ, στις ιαματικές πηγές και λουτρά, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 15/02/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου