Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη ζήτηση στη Ρόδο του εμβολίου «Moderna»

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το σκεύασμα της Moderna το οποίο χορηγείται στη Ρόδο από τις 9 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στο Κέντρο Υγείας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων σε όλους όσοι λαμβάνουν την τρίτη/αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, Covid-19. Την πρώτη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 400 περίπου ραντεβού, ενώ ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα ραντεβού για τις επόμενες Κυριακές.
H ενισχυτική δόση του εμβολίου της Moderna κατά του Covid-19 προκαλεί ισχυρή απόκριση αντισωμάτων κατά της παραλλαγής Όμικρον, η οποία φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων περισσότερο από την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ενισχυτική της δόση- η οποία αναλογεί στη μισή δόση της αρχικής δοσολογίας- αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά 37 φορές, σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν τις δύο μόνο δόσεις, γεγονός που συμβάλλει στην αυξημένη ζήτηση του συγκεκριμένου εμβολίου πανελλαδικά αλλά και στη Ρόδο.
Η Ρόδος παρουσιάζει τη δεδομένη στιγμή από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού πανελληνίως. Περισσότεροι από 205.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι σήμερα ενώ 91.000 περίπου άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και περισσότερα από 43.000 έχουν λάβει την αναμνηστική δόση, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν επεκταθεί και στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Οι εμβολιασμοί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (50 ραντεβού τη φορά) και ενδέχεται να ανοίξουν και νέες εμβολιαστικές γραμμές τις επόμενες ημέρες (έως 150 εμβολιασμοί ημερησίως), έπειτα από απαίτηση γονιών που επιθυμούν να ανοσοποιηθούν τα παιδιά τους και να επιστρέψουν στο σχολείο καθώς πολλοί μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παραμένουν μακριά από το σχολικό περιβάλλον λόγω της έξαρσης της πανδημίας και του φόβου να νοσήσουν.
«Πλέον το ποσοστό του εμβολιασμού στη Ρόδο ξεπερνά το 85%, γεγονός που σημαίνει ότι το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού είναι υψηλό. Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί συνεχίζουν να είναι υψηλοί και ήδη πολύς κόσμος έχει λάβει την τρίτη δόση. Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ρόδου υπερβάλλει εαυτό για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι αυτό για το οποίο κοπιάσαμε τόσο καιρό», δήλωσε στη «δ» ο κ. Νίκος Παυλίδης, υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου.
Και ενώ η εμβολιαστική κάλυψη στη Ρόδο είναι υψηλή, νοσηλεύονται στο ΓΝΡ 31 άτομα που νοσούν με κορωνοϊό οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανεμβολίαστοι, χωρίς ωστόσο κανείς από αυτούς να παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα.
«Υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης όσον αφορά στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, ενώ σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται στην κοινότητα. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι ικανοποιητικό, παρόλα αυτά έχουμε εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών», δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου