Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με τη μέθοδο του click in shop, με αυστηρούς, ωστόσο, περιορισμούς και για με διαφορετικό καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι αυξημένο. Σ’ αυτές, δεν θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου.

Η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό, ο οποίος προανήγγειλε το άνοιγμα της αγοράς νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ