Σκέψεις, προκλήσεις, προβληματισμοί, μοίρασμα και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, είναι οι στόχοι των ¨Δημιουργικών συζητήσεων» που εγκαινιάζει το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» αυτή τη χρονιά και που απευθύνεται κυρίως σε γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς, με πεδίο συνάντησης τη «Δίοδο» και τους κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη διαδραστική διαδικασία, την ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία, να διερευνήσουν και να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητας τους.

Στόχος είναι να μοιραστούν αγωνίες, εμπειρίες, να δημιουργήσουν δεσμούς και να αναζητήσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους με άξονα το τρίπτυχο που διατρέχει τις δράσεις της «Διόδου» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και είναι: “ Οι ρίζες μου – Οι πηγές μου – Τα αποθέματα μου».

Γιατί η ξεχωριστή αρχιτεκτονική της ζωής του καθένα μας δημιουργείται, τρέφεται και αναπτύσσεται με άξονα το παραπάνω τρίπτυχο.

Κάθε «δημιουργική συζήτηση» αποτελεί αυτόνομη δράση – για την οποία χρειάζεται κάθε φορά ο ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή. Οι συναντήσεις θα είναι μηνιαίες, στο χώρο του Κ.Π. ΔΙΟΔΟΣ, Ερυθρού Σταυρού 37 και θα αξιοποιεί τόσο τη θεωρητική προσέγγιση, όσο και τη βιωματική μεθοδολογία.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης είναι: «Επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων στην οικογένεια». Ημερομηνία συνάντησης είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 17.00- 19.30. Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Σωτηρία Κρητικού, Κοινωνική Λειτουργός – Στέλεχος Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά στο 2241077205 και στο mail του Κέντρου [email protected] μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ