Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου θα σταθεί και φέτος στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας

Σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης προς τους δημοσιογράφους, προέβη χτες ο κ. Γιώργος Τριάντος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Οργάνωσης και Πρόεδρος του ΔΟΠ.
Ξεκινώντας από τις δράσεις που προετοιμάζει ο ΔΟΠ ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Τριάντος ανέφερε τα εξής:
«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις γιορτινές ημέρες, αναφορικά με τους ωφελούμενους του Συσσιτίου και των άλλων δομών του Δήμου Ρόδου. Θα υπάρξουν περίπου 160 τροφο-επιταγές σε συνεργασία με το ‘Μαζί Μπορούμε’ και με επώνυμη επιχείρηση σούπερ μάρκετ, οι οποίες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες ενώ το Συσσίτιο θα λειτουργήσει κανονικά με διανομή τροφίμων. Έχει σημασία να αναφερθούμε στην συμπαράσταση εθελοντών ιδιωτών συμπολιτών μας, συλλόγων κ.λπ. για τον εφοδιασμό του Συσσιτίου ενώ την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιήσουμε μία εκδήλωση, για να τιμήσουμε ως Δήμος Ρόδου και ΔΟΠ όλους όσους (ιδιώτες, επιχειρηματίες, συλλόγους, φορείς, οργανισμούς κ.λπ.) κατά την διάρκεια του έτους 2021 προσέφεραν στο Συσσίτιο –αφού δεν μπορούσαμε να τους τιμήσουμε πέρσι, λόγω της πανδημίας του covid». Είπε ακόμη ότι ούτε φέτος θα δοθεί το ‘Γεύμα Αγάπης’ λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για την πανδημία του κορωνοϊού.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ
Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο ΔΟΠ στην δημιουργία ενός κέντρου για να φιλοξενούνται, άστεγοι συμπολίτες μας. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, τα σχέδια προχωρούν για την ενοικίαση ενός κτηρίου το οποίο πρέπει να βρεθεί, ενώ θα αναζητηθεί λύση και για την στελέχωσή του.
«Έχουμε μπει στην τελική φάση υλοποίησης. Η δομή αυτή, θα μπορεί να φιλοξενεί (σε πρώτη φάση) 16-18 άτομα στο Υπνωτήριο -με την προοπτική να αυξηθούν σε 25, ανάλογα με τη ζήτηση- ενώ θα λειτουργεί εκ παραλλήλου, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας στο οποίο θα βρίσκουν στέγη αλλά και υπηρεσίες, οι άστεγοι συμπολίτες μας. Θα προσπαθήσουμε να τους βοηθάμε μέσα από όλες τις υπάρχουσες προνοιακές δομές του Δήμου Ρόδου ενώ θα υπάρχουν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, νοσηλεύτρια κ.λπ.
Το Υπνωτήριο θα λειτουργεί από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί και θα είναι ανάλογα στελεχωμένο. Θα παρέχεται πρόγευμα ενώ θα υπάρχει χώρος με πλυντήριο και με ατομικά είδη καθαριότητας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δομή η οποία έλειπε από τη Ρόδο. Δυστυχώς, είναι αναγκαία αλλά οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας».
Ο ξενώνας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΠ
Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται για την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτηρίου του ΔΟΠ (μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα):
«Η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη για τις παρεμβάσεις στο κτήριο. Αυτό θα λειτουργήσει συνολικά μαζί με το Συσσίτιο, τις άλλες δομές, με χώρο πρασίνου και κοινόχρηστο χώρο κι ένα μικρό αμφιθέατρο για να φιλοξενεί εκδηλώσεις. Η περιοχή αυτή χρειάζεται αναμόρφωση καθώς τα κτήρια συνδέονται με την ιστορία της Ρόδου και μαζί με την Ροδιακή Έπαυλη θα είναι πιο λειτουργικά».
Μιλώντας για τις κοινωνικές δομές ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας δομής που θα αφορά στις κακοποιήσεις παιδιών. «Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη κοινωνικών λειτουργών που θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τις απαραίτητες έρευνες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση με την εισαγγελία για το θέμα. Σχεδιάζουμε μια δομή που θα αφορά αποκλειστικά στην προστασία των παιδιών αλλά και των κακοποιημένων παιδιών ή όσων έχουν ανάγκη. Θα δούμε πώς θα σχηματοποιηθεί με την ενσωμάτωσή του στις κοινωνικές δομές. Βλέπουμε με μεγάλη προσοχή το πρόβλημα και πάνω σε αυτή τη βάση θα προχωρήσουμε».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως η νέα αυτή δομή δεν θα έχει σχέση με το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.
Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη Ρόδο, ο κ. Τριάντος (με την ιδιότητά του ως γιατρός στο ΓΝΡ) δήλωσε τα εξής: «Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι σοβαρά. Δεν έχει εμφανιστεί η μετάλλαξη Όμικρον στη Ρόδο αλλά η μεταδοτικότητα είναι ακόμη μεγάλη. Τα βαριά περιστατικά, και όσοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία, ήταν ανεμβολίαστοι.
Οι εμβολιασμοί πηγαίνουν καλά, αλλά απαιτείται να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές τουλάχιστον στην πόλη της Ρόδου», δήλωσε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη ανησυχία του για τις επερχόμενες γιορτές και το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου