ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δραστηριότητα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου τον μήνα Νοέμβριο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
744

Η Διεύ­θυνση Περι­βάλ­λο­ντος και Πρα­σί­νου (ΔΠΠ) του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενη­μέ­ρω­σης των πολιτών για τις μηνιαίες δρα­στη­ριό­τη­τές της, γνω­στο­ποιεί ότι από 01/11/2021 έως 30/11/2021 πραγ­μα­το­ποί­ησε τις παρα­κάτω εργα­σίες προ­κει­μέ­νου αφενός να ικα­νο­ποι­η­θούν σχετικά αιτή­ματα δημοτών που έχουν υπο­βλη­θεί στην υπη­ρε­σία και αφε­τέ­ρου προ­κει­μέ­νου να υλο­ποι­η­θούν πάγιες δρα­στη­ριό­τη­τες και εργα­σίες της:

1. Κλάδεμα δέντρων πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σε δέντρα και δεντρο­στοι­χίες που βρί­σκο­νται: στην οδό Κένεντυ, στην οδό Τελ­χι­νών, στο Πάρ­κινγκ του Δήμου, στην οδό Καμεί­ρου, στην οδό Βέρνης, στο 16ο Δημο­τικό σχολείο, στην 395 ΕΑΡΜΕΘ, στην Αγία Αικα­τε­ρίνη, στην Καζέρμα Ρεγγίνα, στο Στρα­τιω­τικό Νοσο­κο­μείο, στην οδό Πελο­πον­νή­σου, στον πεζό­δρομο Μαν­δη­λαρά, στο ΚΕΠ της οδού Έρνεστ Μπέβιν, στην οδό Ησιόδου και στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικο­λάου. Κλάδεμα δέντρων πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε επίσης στην Δ.Κ. Σαλάκου.

2. Κατα­σκευά­στη­καν στε­φά­νια από μυρτιές, δάφνες και βαγιές για τον κοι­μη­τη­ριακό ναό του Ταξιάρχη ενόψει της εορτής του.

3. Καθα­ρι­σμός και κλάδεμα χώρων πρα­σί­νου από αγριό­χορτα: στα παρ­τέ­ρια που βρί­σκο­νται στο πάρκο του συνοι­κι­σμού του Αγ. Φρα­γκί­σκου, στις νησίδες που βρί­σκο­νται στο Λιμάνι, στο πάρκο που βρί­σκε­ται στα Πλα­τα­νά­κια, στα παρ­τέ­ρια της Λαϊκής του Ταξιάρχη, στην Αγία Αικα­τε­ρίνη που βρί­σκε­ται στην Καζέρμα Ρεγγίνα, στο πάρκο Κυκλο­φο­ρια­κής Αγωγής, στις Επτά Βαγιές, στα παρ­τέ­ρια του Εθνικού Θεάτρου, στο πάρκο της οδού Ναυα­ρί­νου, στο πάρκο της οδού Σμύρνης, στο πάρκο Καλλιγά, στα παρ­τέ­ρια της οδού Ιερού Λόχου, στα παρ­τέ­ρια της οδού Συρα­κου­σών, στο πάρκο του Σταθμού Ταξί, στο πάρκο της οδού Φιλελ­λή­νων, στο πάρκο της οδού Καζούλη, στον παιδικό Σταθμό του Νοσο­κο­μείου, στα παρ­τέ­ρια του 21ου Νηπια­γω­γείου, στο Ενυ­δρείο, στα παρ­τέ­ρια της οδού Βερ­γί­νας, στα παρ­τέ­ρια της οδού Μαρα­θώ­νος, στις εργα­τι­κές κατοι­κίες του Καρα­κό­νε­ρου, στο πάρ­κινγκ και στα παρ­τέ­ρια του Δημαρ­χείου, στα παρ­τέ­ρια της πλα­τείας Κύπρου και στο παρτέρι που βρί­σκε­ται στα 100 μαγαζιά. Έγινε κοπή γκαζόν στο Ενυ­δρείο,

παρτέρι Αγίων Απο­στό­λων, παρτέρι Μήδεια, παρτέρι Σεφέρη, νησίδα Ροδίνι παρ­τέ­ρια Ψαρο­πούλα, πάρκο Χατζηαγ­γέ­λου, Ακταίον, Στέκι, παρ­τέ­ρια Νομαρ­χίας, παρ­τέ­ρια Νεώριον και παρτέρι με Δελ­φί­νια.

4. Φυτεύ­σεις δέντρων: τρία δέντρα φυτεύ­τη­καν στην οδό Παύλου Μελά, δυο δέντρα στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη και ένα δέντρο στην οδό Στε­φά­νου Καζούλη.

5. Ολο­κλη­ρώ­θηκε η ανά­πλαση των παρ­τε­ριών πίσω από την Περι­φέ­ρεια με τοπο­θέ­τηση επι­πλέον ποσό­τη­τας χαλι­κιού και ξύλινων δια­χω­ρι­στι­κών και άρχισαν οι φυτεύ­σεις επο­χια­κών ενόψει των επι­κεί­με­νων γιορτών.

Τέλος, η Διεύ­θυνση Περι­βάλ­λο­ντος και Πρα­σί­νου του Δήμου Ρόδου, ενη­με­ρώ­νει ότι με εντολή του Δημάρ­χου και αφού ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι γρα­φειο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σίες άρχισαν οκτώ νέες εργο­λα­βίες προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θεί το έργο της Υπη­ρε­σίας κατά τους προ­σε­χείς μήνες, σε όλες τις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες και στην πόλη της Ρόδου. Τα πρώτα θετικά απο­τε­λέ­σματα από τις εργο­λα­βίες αυτές ανα­μέ­νε­ται να γίνουν ορατά στους δημότες εντός του Δεκεμ­βρίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.