Όπως κάθε χρόνο, αυτές τις άγιες ημέρες οι φορείς κινητοποιούνται με διανομές τροφίμων στους άπορους συμπολίτες μας.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «δ», την αρχή θα κάνει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου μέσω της «Μέριμνας» που λειτουργεί σαν τράπεζα τροφίμων και ρουχισμού (στον χώρο της Ροδιακής Έπαυλης) όπου συγκεντρώνει τρόφιμα και ρουχισμό για τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας.
Η διανομή θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στους χώρους της «Μέριμνας», από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι η «Μέριμνα» συγκεντρώνει τρόφιμα και ρουχισμό καθ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνον τις γιορτές, σύμφωνα με λίστες που έχουν στην διάθεσή τους οι ενορίες και τα μοναστήρια της πόλεως Ρόδου και άλλων τοπικών κοινοτήτων.
Πέρσι, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου μοίρασε πάνω από 18 τόνους τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και νωπά κρέατα και κοτόπουλα ενώ φέτος, ίσως να ξεπεράσει τον αριθμό καθώς θα μοιραστούν τρόφιμα σε 1.000 περίπου οικογένειες (όχι μεμονωμένα άτομα).
Υπεύθυνος για την συγκέντρωση και διανομή ήταν ο αρχιμανδρίτης πατέρας Τιμόθεος Αποστολάκης, με μια ομάδα γυναικών που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου έχει την ευθύνη για τις ενορίες στην πόλη της Ρόδου αλλά και σε πολλά χωριά και δημοτικές ενότητες του νησιού, ενώ και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, οι ενορίες και τα μοναστήρια σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και σωματεία, συγκεντρώνουν συνεχώς τρόφιμα και τα μοιράζουν αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από προσφορές και δωρεές από τις ενορίες, ιδιώτες, επιχειρηματίες, συλλόγους, ακόμη και σχολεία, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου αγόρασε από ίδιους πόρους πολλά τρόφιμα.
Παράλληλα, σε άλλες περιοχές και χωριά, η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου θα μοιράσει τροφοκάρτες, ενώ σε όποια άλλη περιοχή εμφανιστεί ανάγκη για πρόσθετη διανομή τροφίμων, θα υποστηρίζει την προσπάθεια.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας
Εξάλλου, από την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Νίκος Καραμαρίτης, θα μοιραστούν τρόφιμα μακράς διαρκείας σε πάνω από 500 οικογένειες (όχι μεμονωμένα άτομα) που ανήκουν στις λίστες του Παντοπωλείου.
Επιπλέον, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μοιραστούν τρόφιμα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη (αλλά δεν περιλαμβάνονται στις λίστες του Κοινωνικού Παντοπωλείου). Η διανομή δεμάτων θα γίνει στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Όπως έγραψε η «δ», η ΠΝΑΙ με το νέο έτος θα ξεκινήσει να κάνει διανομές τροφίμων κάθε μήνα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όλα τα νησιά (Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) σε πολύ περισσότερους δικαιούχους που θα ενταχθούν με νέα εισοδηματικά κριτήρια γιατί θα διαθέσει έναν πολύ υψηλό προϋπολογισμό που θα φτάνει το 1εκ. ευρώ –καθώς ο διαγωνισμός είναι ακόμη στον «αέρα».
Ακόμη:
• Ο Δήμος Ρόδου μοίρασε τρόφιμα σε ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ/ΤΕΒΑ ενώ θα προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες.
Τέλος να σημειωθεί πως παράλληλα με τις διανομές τροφίμων, πολλοί Σύλλογοι, Σωματεία, ιδιώτες κ.λπ. θα προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις.
• Η Λέσχη «Λάιονς Ηλιούσα Ρόδου» μοίρασε τροφοκάρτες ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει μπαζάρ στο κέντρο της πόλης (απέναντι από τον ΟΤΕ) για να συγκεντρώσει χρήματα με στόχο να ενισχύσει το Νοσοκομείο μας με ιατρικό εξοπλισμό.
• Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Λέσχη «Lions Ρόδου» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν την προβολή παιδικής ταινίας, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με δωρεάν προβολή της παιδικής ταινίας στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ, όπου αντί εισιτηρίου οι μαθητές προσφέρουν εθελοντικά, τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.
• Επιπλέον, η δημοτική κοινότητα Φανών συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας για να τα μοιράσει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ενώ η δημοτική κοινότητα Ιαλυσού, θα μοιράσει τρόφιμα και δώρα σε άπορους συμπολίτες μας, την επόμενη εβδομάδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ