ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν πάει γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ντόρα Μπακογιάννη
Μέγεθος γραμμάτων

Οι ελ­λη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις είναι σε μια πολύ επι­κίν­δυ­νη φάση και το επό­με­νο τρί­μη­νο θα είναι ιδιαί­τε­ρα κρί­σι­μο, δή­λω­σε η βου­λευ­τής της ΝΔ, Ντόρα Μπα­κο­γιάν­νη μι­λώ­ντας στον ΣΚΑΪ και την εκ­πο­μπή ΣΗ­ΜΕ­ΡΑ.

«Είναι το τρί­μη­νο, κατά το οποίο ο Ερ­ντο­γάν θα προ­σπα­θή­σει δια της βίας να επι­βά­λει άλ­λους όρους στο παι­χνί­δι. Πάει γυ­ρεύ­ο­ντας για κά­ποιας μορ­φής θερμό επει­σό­διο, το οποίο θα του επι­τρέ­ψει να αλ­λά­ξει τους όρους του δια­λό­γου που του έχουν επι­βλη­θεί», δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Η ελ­λη­νι­κή πλευ­ρά έχει κερ­δί­σει, όπως είπε, στη φάση αυτή τη μάχη του πε­ριε­χο­μέ­νου των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, καθώς όλοι, τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι Ευ­ρω­παί­οι μι­λούν για διε­ρευ­νη­τι­κές επα­φές, οι οποί­ες θα έχουν ως στόχο τις συ­νο­μι­λί­ες για την υφα­λο­κρη­πί­δα και τις ΑΟΖ. «Είναι βέ­βαιο ότι ο Ερ­ντο­γάν με την κί­νη­σή του αυτή έχει φέρει σε πολύ δύ­σκο­λη θέση όλους εκεί­νους που ισχυ­ρί­ζο­νταν ότι ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος έκανε πίσω και μπο­ρούν να ξε­κι­νή­σουν οι συ­ζη­τή­σεις, όπως η Γερ­μα­νία», πρό­σθε­σε.

Πα­ράλ­λη­λα, επι­σή­μα­νε ότι έχου­με μπρο­στά μας μια φάση εντο­νό­τα­της δι­πλω­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας και τα μη­νύ­μα­τα μέχρι στιγ­μής είναι ιδιαί­τε­ρα εν­θαρ­ρυ­ντι­κά. «Δεν έχω δια­βά­σει ποτέ τέ­τοια ανα­κοί­νω­ση του Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ, η οποία δεν κάνει την πα­ρα­μι­κρή προ­σπά­θεια να μι­λή­σει για τα δύο μέρη, αλλά δεί­χνει με το δά­χτυ­λο τον Ερ­ντο­γάν ως τον τα­ρα­χο­ποιό. Δεν απο­κλείω κα­θό­λου να υπάρ­ξει μια αμε­ρι­κα­νι­κή πα­ρέμ­βα­ση πολύ ισχυ­ρό­τε­ρη από αυτή που έχου­με δει, διότι πα­ρα­μο­νές των αμε­ρι­κα­νι­κών εκλο­γών, η διά­λυ­ση της νο­τιο­α­να­το­λι­κής πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ θα είναι το κε­ρα­σά­κι στην τούρ­τα για τον Τραμπ», ση­μεί­ω­σε η κ. Μπα­κο­γιάν­νη.

Ερω­τη­θεί­σα σχε­τι­κά με τις κι­νή­σεις της ελ­λη­νι­κής πλευ­ράς σε πε­ρί­πτω­ση που το Ορούτς Ρέις πλη­σιά­σει στα 6,5 ναυ­τι­κά μίλια από το Κα­στε­λό­ρι­ζο, τό­νι­σε ότι «θα κά­νου­με ό,τι και το κα­λο­καί­ρι. Δη­λα­δή θα στεί­λου­με τις ίδιες δυ­νά­μεις στην πε­ριο­χή, θα την προ­φυ­λά­ξου­με και θα στεί­λου­με μη­νύ­μα­τα απο­φα­σι­στι­κό­τη­τας, και πρέ­πει να απο­φύ­γου­με κι­νή­σεις, οι οποί­ες θα μπο­ρού­σαν να φέ­ρουν τη χώρα μας στη θέση του τε­λώ­ντος το άδικο και θα γυρ­νού­σαν το παι­χνί­δι».

Πηγή: skai.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.