Ειδήσεις

Πρώτη στις βρετανικές προτιμήσεις η Ελλάδα στη μετά Brexit εποχή

H Eλλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών τουριστών στην εποχή μετά το δημοφήφισμα για Brexit, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας WEX, που είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων εταιρικών πληρωμών στην Ευρώπη.

Όπως έδειξε η έρευνα, η Ελλάδα δηλώθηκε ως επιθυμητός προορισμός διακοπών για το 40% των Βρετανών μετά το δημοψήφισμα για Brexit, έναντι 17% προ-Brexit.

Η Ελλάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών ως προορισμός διακοπών και στην μετα-Brexit εποχή φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος νικητής,” δήλωσε ο Ian Johnson, εμπορικός διευθυντής της WEX.Τα γενικότερα συμπεράσματα της έρευνας:

– Οι Βρετανοί τουρίστες σκοπεύουν να δαπανήσουν λιγότερα για τις διακοπές τους μετά την ψηφοφορία για Brexit, ωστόσο, δεν διαφοροποιούν ιδιαίτερα τα ταξίδια τους. Η πρώτη δημοσκόπηση, το Μάιο, έδειξε ότι το 65%, από τους 1.000 Βρετανούς που ρωτήθηκαν, δεν ήταν βέβαοι ότι θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 2 ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, όμως το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 62% στην ίδια ερώτηση τον Αύγουστο.

Στη δεύτερη φάση της έρευνας, πάντως, τον Αύγουστο μειώθηκε σε 25% το ποσοστό αυτών που ανέφερε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει τουλάχιστον 3 φορές ή περισσότερο, από 35% την πρώτη φορά.

– Μειώθηκε, επίσης, ο μέσος όρος των ταξιδιωτικών δαπανών των Βρετανών κατά 11% μεταξύ Αυγούστου και Μαίου ( από £ 2.924 στην προ-Brexit έρευνα σε £ 2.597 μετά την ψηφοφορία).

Το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι αισιόδοξο: Οι Βρετανοί θα συνεχίσουν και μετά το Brexit να ταξιδεύουν περισσότερο από μια φορά και να ξοδύουν ένα σημαντικό ποσό για τα ταξίδια τους, αναζητώντας ταξιδιωτικές εταιρείες, όπως τονίζεται στην έκθεση της WEX.

reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου