Ειδήσεις

ΕΟΑΕΝ: Οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού των ελληνικών νησιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του φόρουμ με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού των Ελληνικών νησιών-Επιχειρηματικότητα-Τεχνολογία-Καινοτομία» και της 38ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., που πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στις εργασίες του φόρουμ και της Γενικής Συνέλευσης, συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Γιαννέλης, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο Δήμαρχος του Σαν Μαρίνο, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ζακύνθου, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού,επιχειρηματίες της Ζακύνθου, καθώς επίσης τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που την προηγούμενη ημέρα συνεδρίασε στην Ζάκυνθο.

-Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κα Ε. Κουντουρά, τόνισε ότι παρά την κρίση ο τουρισμός την φετινή χρονιά κεφαλαιοποίησε νέα κέρδη, με 25 εκατ. επισκέπτες και 14,5 δισ. ευρώ τουριστικό συνάλλαγμα.

Το Υπουργείο με συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουριστικού κλάδου, ξεκίνησε την υλοποίηση μιας εθνικής τουριστικής στρατηγικής που στηρίζεται σε 6 βασικούς άξονες : α) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, β) την διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού, γ) τη θεσμοθέτηση και προώθηση Θεματικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, δ) τη συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο για την ενιαία προβολή και την προώθηση του Τουρισμού, ε) την κωδικοποίηση της Τουριστικής Νομοθεσίας και στ) την στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Τέλος κάλεσε τα νησιωτικά Επιμελητήρια και τον ΕΟΑΕΝ σε στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα ελληνικά νησιά.

– Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Γιαννέλης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει για την χάραξη και εφαρμογή μιας ενιαίας νησιωτικής πολιτικής, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι η εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4150/2013 που προβλέπουν την «ρήτρα» νησιωτικότητας, την λειτουργία του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και την ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, που εδώ και 2 χρόνια έχουν ξεχαστεί, ενώ μπορούν να αλλάξουν την ζωή των νησιωτών.

Ήδη προχώρησε στην συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση στον Πρωθυπουργό να παρευρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου