Πολιτιστικά

Εντυπωσιακό το κονσέρτο κλασικής μουσικής σε συνδυασμό με την έκθεση «Τα έργα ηχούν σαν μουσική»

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 δόθηκε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κονσέρτα κλασικής μουσικής στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου. Τη μαγευτική μουσική βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης, καλωσορίζοντας και ξεναγώντας τους εκλεκτούς καλεσμένους. Στη συνέχεια οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες κ.Ευγενία Βοτανοπούλου, πιάνο, Πρόεδρος Mozarteum Hellas κ. Νίνα Πατρικίδου, βιολί, Αντιπρόεδρος Mozarteum Hellas και Δρ. Wolfgang Gerold, τραγούδι, Πρόεδρος Mozartgemeinde Wien, μας προσέφεραν ένα αξέχαστο βιεννέζικο μουσικό ταξίδι με τα έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Fritz Kreisler, Gustav Pick, Roman Domanig-Roll, Hans Gerold, Carl Milloecker, Robert Stolz, Emmerich Kalman, Herman Leopoldi, Franz Lehar και Richard Strauss.

Η κλασική μουσική σε συνδυασμό με την έκθεση «Τα έργα ηχούν σαν μουσική» με τα εμβληματικά έργα γλυπτικής και ζωγραφικής του Γιώργου Ζογγολόπουλου, πρόσφεραν στους επίσημους προσκεκλημένους του Summer Aviation Forum 2023 και στους εκλεκτούς παριστάμενους μια αξέχαστη βραδιά.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Austrian-Greek Music Summer 2023 της Πρεσβείας της Αυστρίας και τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,του Δήμου Ρόδου και του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στα Δωδεκανήσα. Την διοργάνωση ανέλαβε το Mozarteum Hellas σε συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, τον ΔΟΠΑΡ, την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, το Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Mozartgemeinde Wien.

Με την ευκαιρία του Αviation Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Πηγές Καλλιθέας και είχε μεγάλη επιτυχία, δόθηκε το κονσέρτο στο Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου