Τοπικές Ειδήσεις

Xωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Ρόδου! Tώρα τελειώνουν και τα φάρμακα της χημειοθεραπείας!

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Ρόδου, οι οποίοι μετά τις πολύωρες ή και πολυήμερες αναμονές για την εξυπηρέτησή τους, το κλείσιμο για δύο εβδομάδες του Ογκολογικού Τμήματος για την νόμιμη άδεια του μοναδικού ογκολόγου που εξυπηρετεί τους 700 και πλέον καρκινοπαθείς, εδώ και μια εβδομάδα ενημερώνονται ότι δεν επαρκούν τα φάρμακα για να υποβληθούν στην χημειοθεραπεία τους και τους παραπέμπουν σε νοσοκομεία των Αθηνών!
Σύμφωνα με καταγγελίες ογκολογικών ασθενών, ενημερώθηκαν από τον ογκολόγο ότι είτε θα πρέπει να μεταβούν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας είτε να απευθυνθούν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε θεραπεία, αφού το Ογκολογικό Τμήμα της Ρόδου «στεγνώνει» λόγω έλλειψης σκευασμάτων.

Αγανακτισμένοι ασθενείς και συγγενείς τους κατήγγειλαν στην «δ», ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στην Αθήνα είτε λόγω έλλειψης χρημάτων είτε λόγω αδυναμίας εύρεσης ελεύθερου ραντεβού, με αποτέλεσμα να παραμένουν στη Ρόδο χωρίς να μπορούν να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία!
Σε επικοινωνία της «δ» με την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού, επιβεβαίωσε το πρόβλημα που ανέκυψε με την έλλειψη φαρμάκων στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας από το οποίο και της ζήτησαν πίστωση μερικών ημερών, προκειμένου να εντοπίσουν και να διευθετήσουν το πρόβλημα. Φαίνεται πάντως πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ζήτημα ανέκυψε έπειτα από την έγκριση περιορισμένου κονδυλίου που δεν επαρκεί για την προμήθεια των σκευασμάτων, ωστόσο η κ. Μ. Κρητικού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης εικόνα τόσο για την αιτία όσο και για την επίλυσή του.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι ογκολογικοί ασθενείς που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ρόδου, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στην θεραπεία, το δικαίωμά τους στη ζωή, γι αυτό και σημειώνουν ότι θα περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να πάρουν απαντήσεις σχετικά με την πορεία των χημειοθεραπειών τους, διαφορετικά δεν πρόκειται όπως λένε να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης σε άλλα νοσοκομεία εκτός Ρόδου.
Η δυσάρεστη αυτή, από κάθε άποψη εξέλιξη, ήρθε να προστεθεί στον σάλο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» για το κλείσιμο του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου για δύο εβδομάδες, λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς θεραπεία δεκάδες καρκινοπαθείς.
Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών Συλλόγων Καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα, που σε ένδειξη συμπαράστασης ζητούν την άμεση ενίσχυση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου και ήδη το θέμα έχει φτάσει στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.
Το Ογκολογικό Τμήμα χρειάστηκε να κλείσει (!) εντός του Αυγούστου για να μπορέσει να λάβει την νόμιμη άδειά του ο μοναδικός ογκολόγος που εξυπηρετεί τους 700 και πλέον ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ανά 20ήμερο, πλην εκείνων που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες και υποβάλλονται στον τακτικό τους έλεγχο αλλά και των νέων ασθενών.
Λόγω της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος της Ρόδου, χρειάστηκε πολλοί καρκινοπαθείς να διακόψουν τις θεραπείες τους, μέχρι να επανέλθει από την άδειά του ο διευθυντής Δρ. Δημήτρης Ματθαίος, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατική», το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου με έναν ογκολόγο και δύο νοσοκόμες εξυπηρετεί 3.000 ογκολογικές συνεδρίες τον χρόνο (50 ασθενείς την ημέρα [!] Δευτέρα με Παρασκευή) ενώ την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Μεταξά το οποίο εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ελλάδα, καλύπτει 8.000 ογκολογικές συνεδρίες το έτος με 18 γιατρούς!
Τον μεγάλο όγκο καρκινοπαθών στη Ρόδο, εξυπηρετεί ο διευθυντής του Τμήματος Δρ. Δημήτρης Ματθαίος και δύο νοσηλεύτριες, γι΄αυτό και σύμφωνα με την κ. Μαρία Κρητικού είναι απαραίτητο να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με πρωτεύον αυτή την περίοδο το θέμα της προμήθειας των φαρμάκων για να μπορούν οι ασθενείς να συνεχίσουν τις θεραπείες τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου