Την 12η Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ στο πλαίσιο συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης καλλιέργειας ινδικής κάνναβης στο Γεννάδι ταυτοποιήθηκε ο δράστης και προσήχθη από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια κάνναβης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα πριν από δύο εβδομάδες περίπου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν στο Γεννάδι την φυτεία την οποία έθεσαν υπό συνεχή παρακολούθηση.
Στο σημείο δεν εμφανίστηκε κανείς και διαπιστώθηκε στην πορεία ότι πλησίον του χώρου βρισκόταν εγκατεστημένη κάμερα ανίχνευσης κίνησης που κατέγραφε το χώρο.
Αποφασίστηκε έτσι η εκρίζωση των 4 χασισόδεντρων που ήταν ανεπτυγμένα
σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου που χειρίζονταν την υπόθεση, έπειτα από διακριτική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής και αξιολόγηση στοιχείων, προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων, τα οποία βρίσκονταν σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης με ύψος έως 1,24 μέτρα.
Επιπλέον, από την αυτοψία που έγινε στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε καλλιεργητικός εξοπλισμός και φορητή κάμερα παρακολούθησης χώρου.
-Συνελήφθη στο μεταξύ προχθές στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 38χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο ο οποίος επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, αντιστεκόμενος σθεναρά κατά την προσαγωγή του.
Από τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος κατείχε κάνναβη βάρους 84,5 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε συσκευασίες έτοιμη για πώληση, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

-Την 11η Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο τσιγάρο και 16 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-Την 12η Σεπτεμβρίου 2019 το μεσημέρι συνελήφθη στην Ιαλυσό, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 30χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 27,7 γρ. ηρωίνη, 5 γρ. ακατέργαστη κάνναβη και 5 ζυγαριές ακριβείας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ