Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε διαχειριστικός έλεγχος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας μετά από υπεξαίρεση υπαλλήλου

Ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος στο γηροκομείο μετά από υπεξαίρεση υπαλλήλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το σχετικό πόρισμα και να το διαβιβάσει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας για να ακολουθήσει, αρμοδίως, παραγγελία για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ για το ίδιο θέμα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η έρευνα ξεκίνησε την 26η Οκτωβρίου 2017 γύρω από την δραστηριότητα λογιστή, που ασκούσε επί 25ετία την διαχείριση της δομής, στο γηροκομείο της Ρόδου, ο οποίος αιφνιδίως ομολόγησε εγγράφως την υπεξαίρεση ποσού ύψους 7.000 ευρώ, για την κάλυψη αυξημένων προσωπικών του αναγκών.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιάννης Μαρίνος, που ενημερώθηκε εγγράφως από τον υπάλληλο για την ατασθαλία, αφού ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο, έλαβε την απόφαση ανάθεσης οικονομικού ελέγχου σε βάθος, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν υφίστανται κι άλλες ατασθαλίες αλλά και για το ακριβές ύψος της υπεξαίρεσης, που φέρεται να έγινε από τον υπάλληλο για να καλύψει χρέη του.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη επιστρέψει το ποσό των 7.000 ευρώ το οποίο αφαιρέθηκε σταδιακά και καλύφθηκε με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε εγγραφές του ταμείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου