Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων θα διοργανώσει τις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας 2018, για αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Μίνι, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 21/9

Υποδοχή αποστολών στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα (Νέα Μάκρη Αττικής).

17.00-19.00: Κατάθεση δελτίων (γραμματεία) στις παιδικές εξοχές

19.00: Τεχνικό συνέδριο. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων είναι υποχρεωτική

Σάββατο 22/9

10.00: Αγώνας σιρκουί για όλες τις κατηγορίες. Σειρά εκκίνησης: Μίνι Μικρά-Μίνι Μεγάλα-Παγκορασίδες-Παμπαίδες (τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους αθλητές θα αναχωρήσουν στις 8.30 από τις κατασκηνώσεις).

Διαδρομή: Σχινιάς. Εσωτερική περιμετρική Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.

Μίνι Μικρά: 10χλμ., Μίνι Μεγάλα: 15χλμ., Παγκορασίδες 25 χλμ., Παμπαίδες 30χλμ.

Απονομές ημέρας

Κυριακή 23/9

10.00: Αγώνες δεξιοτεχνίας για τις κατηγορίες Μίνι Μικρά και Μίνι Μεγάλα (σε χώρο εντός των παιδικών εξοχών).

10.30: Αγώνας ταχύτητας 100μ. με φόρα, Παμπαίδων-Παγκορασίδων (σε χώρο εντός των παιδικών εξοχών).

Απονομές ημέρας

Τεχνικοί όροι αγώνων:

Για τον αγώνα δρόμου Σιρκουί, εφόσον συμμετέχουν περισσότεροι των 40 αθλητών ανά κατηγορία, με μια ανοχή μιας απόκλισης 10% θα γίνει διαίρεση της κατηγορίας, με 1ο κριτήριο διαχωρισμού το έτος γέννησης των αθλητών (πχ Παμπαίδες Α’, Παμπαίδες Β’) και 2ο κριτήριο (εφόσον απαιτείται) τον μέγιστο αριθμό αθλητών ανά σωματείο. Η διαίρεση γίνεται με γνώμονα την ασφαλή τέλεση του αγώνα, προς αποφυγή ατυχημάτων. Στην περίπτωση αυτή, ενδεχομένως να γίνει και μείωση των αποστάσεων ανά κατηγορία. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Αγώνες ταχύτητας:

Ο αγώνας ταχύτητας θα είναι ανοικτής συμμετοχής για όλους τους ποδηλάτες Παμπαίδες και Παγκορασίδες. Ο τρόπος διεξαγωγής:

-1ος γύρος: Όλοι οι συμμετέχοντες Παμπαίδες, χωρίζονται σε τριάδες και στον επόμενο γύρο περνάει απ’ ευθείας ο νικητής. Οι ηττημένοι θα τρέξουν σε επαναληπτικό (σε τετράδες, τριάδες ή δυάδες) προκειμένου να προκριθούν στον επόμενο γύρο 18 ποδηλάτες. Οι τριάδες του 1ου γύρου θα καθοριστούν από τη θέση κάθε αθλητή στον αγώνα του Σαββάτου.

-Προημιτελικοί (1ος γύρος για τις Παγκορασίδες): χωρισμένοι σε τριάδες (ή ζευγάρια για τις Παγκορασίδες), 6 σειρές Χ 3 ποδηλάτες, προκρίνονται οι έξι. Οι ηττημένοι θα τρέξουν σε επαναληπτικό (σε τριάδες) προκειμένου να προκριθούν στον επόμενο γύρο, 9 συνολικά ποδηλάτες. Για τις Παγκορασίδες οι τριάδες του 1ου γύρου θα καθοριστούν από τη θέση κάθε ποδηλάτισσας στον αγώνα του Σαββάτου.

-Ημιτελικοί: Χωρισμένοι σε τριάδες (3Χ3) προκρίνονται οι 3 νικητές.

-Τελικοί: Ένας αγώνας θα καθορίσει την πρώτη τριάδα.

Στους αγώνες επιτρέπονται μόνο ποδήλατα δρόμου (τύπου αγώνων αντοχής), με μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα 6,10μ. (δεκτό και ρυθμιζόμενο σαζμάν).

Αγώνες δεξιοτεχνίας:

Ο αγώνας δεξιοτεχνίας θα είναι ανοικτός για τις κατηγορίες Μίνι (μικρά και μεγάλα). Πρόκειται για ατομική χρονομέτρηση σε πίστα δεξιοτεχνίας, με χρόνο και ποινές χρόνου σε δευτερόλεπτα, εφόσον οι ασκήσεις δεν εκτελούνται με ακρίβεια. Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε τύπος ποδηλάτου, με ελάχιστο τροχό διαμέτρου 20’’ (πχ BMX). Κάθε ποδηλάτης, ανάλογα τον συνολικό χρόνο της άσκησης, θα πραγματοποιήσει μία ή δύο προσπάθειες (θα αποφασιστεί με βάση τις συμμετοχές) και για την κατάταξη θα μετρήσει η πιο γρήγορη χρονικά προσπάθεια. Η διαδρομή θα είναι σχεδιασμένη εντός του γηπέδου των κατασκηνώσεων.

Όροι συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία-μέλη της ΕΟΠ με απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Η συμμετοχή και στα δύο αγωνίσματα ανά κατηγορία, είναι υποχρεωτική. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει ενδεχόμενο ατύχημα στο πρώτο αγώνισμα, όπου υπεύθυνος να βεβαιώσει τη μη συμμετοχή αθλητή είναι ο ιατρός των αγώνων.

Βραβεύσεις:

Σε κάθε ατομικό αγώνισμα (σιρκουί, δεξιοτεχνία, ταχύτητα) κάθε κατηγορίας που θα διεξαχθεί: Ο 1ος νικητής χρυσό μετάλλιο-δίπλωμα, ο 2ος αργυρό μετάλλιο-δίπλωμα, ο 3ος χάλκινο μετάλλιο-δίπλωμα. Θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Ομαδική βράβευση στα τρία πρώτα σωματεία με κύπελλο, μετά το άθροισμα των πόντων κάθε αθλητή με βάση την βαθμολογία.

Οικονομικοί όροι-Οργανωτικά θέματα:

Διαμονή-Διατροφή: Η ΕΟΠ και ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχουν τη διαμονή και διατροφή στις παιδικές εξοχές του Αγίου Ανδρέα Αττικής (μετάβαση από Λεωφόρο Μαραθώνος) σε όλους τους αθλητές και συνοδούς (εκτός των Αθηναϊκών σωματείων), από το βράδυ της Παρασκευής 21/9 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 23/9, των Αθηναϊκών σωματείων εξαιρούνται τα σωματεία ΑΣ Πρωτέας, ΑΝΟ Καρύστου και ΝΠΟ Χαλκίδας που θα φιλοξενηθούν εφόσον το επιθυμούν στις κατασκηνώσεις.

Κάθε σωματείο δικαιούται να έχει 1 συνοδό ανά 5 αθλητές. Η διάταξη αυτή θα τηρηθεί αυστηρά.

Το κόστος διαμονής-διατροφής του κάθε αθλητή-συνοδού της ανωτέρω παραγράφου ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ.

Αν κάποιο σωματείο της περιφέρειας επιθυμεί να δηλώσει επιπλέον συνοδούς για διαμονή και διατροφή στις κατασκηνώσεις, το κόστος ανά άτομο είναι 30 ευρώ, η οργανωτική επιτροπή θα ενημερώσει με την ολοκλήρωση των συμμετοχών, αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για την περίπτωση αυτή.

Θα οργανωθεί μεταφορά των αθλητών, του εξοπλισμού τους και των συνοδών που έρχονται από την Κρήτη και τη Ρόδο, από και προς το λιμάνι του Πειραιά, με πούλμαν και φορτηγά (τα ακριβή δρομολόγια θα ανακοινωθούν έγκαιρα).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ