Ρεπορτάζ

Ροδίτης προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο στο νοσοκομείο Ρόδου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, θα ξεκαθαρίσει την 20η Σεπτεμβρίου 2018 υπόθεση με κατηγορούμενο για απάτη κατ’ εξακολούθηση από την οποία το περιουσιακό όφελος, που πέτυχε ο δράστης και η συνολική ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ και για πλαστογραφία μετά χρήσεως έναν κάτοικο Ρόδου, που εργαζόταν επί 4 συναπτά έτη στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και καταγγέλθηκε για τη χρήση πλαστού πτυχίου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στο Tμήμα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορά, σύμφωνα με την οποία ιατρός που απασχολείτο ως ειδικευόμενος, φέρεται να προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο και να εργαζόταν στο νοσοκομείο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Οι τίτλοι σπουδών του φέρονται -σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας μας στη Σόφια- να είναι ανύπαρκτοι.
Πιο συγκεκριμένα, σε εκτέλεση εγκυκλίου του τέως υπουργού Εσωτερικών, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τότε διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου, κ. Βασίλης Παπανικόλας, απέστειλε το σύνολο των πτυχίων των ιατρών που απασχολούνται για έλεγχο, για να λάβει έκπληκτος στις αρχές Ιανουαρίου την απάντηση από την ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, της Βουλγαρίας, ότι ο τίτλος σπουδών στην ακτινολογία του συγκεκριμένου γιατρού δεν έγινε εφικτό να πιστοποιηθεί.
Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τις διπλωματικές αρχές, η Διοίκηση κάλεσε σε ακρόαση τον ειδικευόμενο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να εξεπλάγη από την ανακοίνωση αυτή και ζήτησε προθεσμία για να αποδείξει πως πρόκειται περί λάθους. Καθώς όμως η προθεσμία παρήλθε και δεν εμφανίστηκε για την κατάθεση των σχετικών αποδεικτικών, το νοσοκομείο αυτοδίκαια προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες.
Θυμίζουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς και έπαυσε τον ιατρό, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου ο κατηγορούμενος θα πρέπει τώρα να επιστρέψει ποσό 97 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχούν στις αμοιβές που έλαβε από τον Μάρτιο του 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Ο καταγγελλόμενος, που είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, διαβεβαιώνει πάντως ότι ο τίτλος σπουδών του είναι γνήσιος, θεωρεί ότι υπήρξε πρόβλημα στο τμήμα μηχανοργάνωσης του πανεπιστημίου του, μετέβη στη Βουλγαρία και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ διαβεβαίωσε τους οικείους του ότι η γραμματεία του πανεπιστημίου βεβαίωσε ότι η σφραγίδα στο πτυχίο του είναι γνήσια και ότι ερευνά την υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα διατείνεται ότι διαθέτει πτυχίο ιατρικής του πανεπιστημίου της Σόφιας και ότι οι πληροφορίες που έδωσε αρμοδίως το πανεπιστήμιο δεν είναι αληθείς επισημαίνοντας ότι το σύστημα ελέγχου του αδυνατεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του τίτλου του.
Τόνισε μάλιστα ότι το πτυχίο του έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από το Υπουργείο Υγείας κι ότι έχει θεωρηθεί επίσημα από συμβολαιογράφο στην Βουλγαρία.
Επισημαίνει ότι πρόκειται για παρανόηση τονίζοντας μάλιστα ότι έχει αναθέσει την όλη υπόθεση σε δικηγόρο της Βουλγαρίας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου