ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να τοποθετηθεί «εδώ και τώρα» διοικητής στο νοσοκομείο Ρόδου

Μαίρη Φώτη 4 λεπτά ανάγνωση
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Οργή στην τοπική κοι­νω­νία και αγα­νά­κτηση στους κόλπους του Νοσο­κο­μείου προ­κα­λεί το γεγονός πως οδεύει στον τέταρτο μήνα χωρίς διοι­κητή μετά την παραί­τηση του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, με τα προ­βλή­ματα να συσ­σω­ρεύ­ο­νται και υπεύ­θυνη απά­ντηση να μη είναι σε θέση να δώσει κανείς για το πότε τελικώς θα καλυ­φθεί η άδεια καρέκλα.

Όπως δηλώ­θηκε αρμο­δίως στη «δημο­κρα­τική» πρό­κει­ται για το μεγα­λύ­τερο χρονικό διά­στημα που το Νοσο­κο­μείο της Ρόδου παρα­μέ­νει ακέφαλο και παρά το γεγονός πως τα προ­βλή­ματα πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται μέρα με την ημέρα, ως φαί­νε­ται η δια­δι­κα­σία εξα­ντλεί­ται καθαρά και μόνο στην ανεύ­θυνη ονο­μα­το­λο­γία και στις «διαρ­ροές» χωρίς κανένα ουσια­στικό απο­τέ­λε­σμα.

Όπως προ­κύ­πτει από πλη­ρο­φο­ρίες, από το τραπέζι μπαί­νουν και βγαί­νουν ονόματα που όμως είτε δεν πληρούν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις είτε δεν τυγ­χά­νουν πλήρους απο­δο­χής με τη δια­δι­κα­σία επι­λο­γής να επι­στρέ­φει στο σημείο «0» αλλά τα προ­βλή­ματα να συσ­σω­ρεύ­ο­νται προ­κα­λώ­ντας εύλογες απορίες αν τελικά πρό­κει­ται για ανε­πάρ­κεια, απα­ξί­ωση ή αδια­φο­ρία απέ­να­ντι σε ένα Νοσο­κο­μείο που εξυ­πη­ρε­τεί όχι μόνο τη Ρόδο και τους επι­σκέ­πτες της αλλά όλα τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου.

Το θολό τοπίο, η καθυ­στέ­ρηση κάλυψης της κενής θέσης του διοι­κητή και τα προ­βλή­ματα που συσ­σω­ρεύ­ο­νται, εντεί­νουν το κλίμα ανα­σφά­λειας και την αγωνία για την τύχη του Γενικού Περι­φε­ρεια­κού Νοσο­κο­μείου της Ρόδου με τους για­τρούς, τους νοση­λευ­τές, του εργα­ζό­με­νους, τους φορείς και την τοπική κοι­νω­νία να απαι­τούν -δικαίως- λύσεις εδώ και τώρα κόντρα στην απα­ξί­ωση και στην κωλυ­σιερ­γία.

Συνά­ντηση με τον υπουργό Υγείας αλλιώς… κινη­το­ποι­ή­σεις

Ο πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Ρόδου κ. Πανα­γιώ­της Εγγλέ­ζος, έναν μήνα περίπου μετά από την επι­στολή προς το Γραφείο του Πρω­θυ­πουρ­γού κ. Κυριά­κου Μητσο­τάκη με τις υπο­γρα­φές όλων των εκπρο­σώ­πων φορέων οι οποίοι συμ­με­τεί­χαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκά­λεσε ο ίδιος στις 10 Ιουνίου, με μονα­δικό θέμα την επίλυση των προ­βλη­μά­των του Νοσο­κο­μείου της Ρόδου, απέ­στειλε επι­στολή προς το Υπουρ­γείο Υγείας ζητώ­ντας άμεση συνά­ντηση τοπικής αντι­προ­σω­πείας με τον υπουργό προ­κει­μέ­νου να του εκθέ­σουν τα προ­βλή­ματα δια ζώσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Π. Εγγλέ­ζος, η τοπική κοι­νω­νία της Ρόδου βιώνει μόνιμη απα­ξί­ωση σε μια σειρά από σοβαρά θέματα με κυρί­αρχο το ζήτημα της υγείας γι΄αυτό και σε περί­πτωση που από το Υπουρ­γείο Υγείας δεν καθο­ρι­στεί άμεσα συνά­ντηση με τοπική αντι­προ­σω­πεία, τότε θα εξε­τα­στεί το ενδε­χό­μενο κινη­το­ποι­ή­σεων. «Δεν υπάρ­χουν άλλα περι­θώ­ρια ούτε καθυ­στέ­ρη­σης ούτε υπο­μο­νής. Αν δεν ενη­με­ρω­θούμε από το Υπουρ­γείο Υγείας για άμεση συνά­ντηση με την ηγεσία, τότε ο γενικός ξεση­κω­μός είναι μονό­δρο­μος. Το Εργα­τικό Κέντρο είναι απο­φα­σι­σμένο να μπει μπροστά και να πάει τον αγώνα μέχρι τέλους, μαζί με τους για­τρούς και τους τοπι­κούς φορείς. Αν δεν ενσκή­ψουν άμεσα πάνω από το πρό­βλημα να μας πουν τι συμ­βαί­νει με τον νέο διοι­κητή και γιατί δεν στε­λε­χώ­νε­ται το Γενικό Περι­φε­ρειακό Νοσο­κο­μείο της Ρόδου, παρά μόνο απα­ξιώ­νε­ται και απο­ψι­λώ­νε­ται, σας δια­βε­βαιώ ότι θα έρθουν αντι­μέ­τω­ποι όχι πλέον με εμάς αλλά με την ίδια την κοι­νω­νία που είναι οργι­σμένη και απο­φα­σι­σμένη να διεκ­δι­κή­σει με κάθε τρόπο, το συνταγ­μα­τικά κατο­χυ­ρω­μένο δικαί­ωμα για δωρεάν και άμεσες παροχές υπη­ρε­σιών υγείας», δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά ο πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Ρόδου κ. Πανα­γιώ­της Εγγλέ­ζος.

Πίεση λόγω έξαρσης covid

Η «δημο­κρα­τική» έχει στη διάθεσή της δεκάδες καταγ­γε­λίες πολιτών που είτε οι ίδιοι είτε συγ­γε­νείς τους χρειά­στηκε είτε να νοση­λευ­τούν είτε να δεχθούν ιατρι­κές υπη­ρε­σίες και το κοινό στοι­χείο που όλες εμπε­ριέ­χουν είναι η χαοτική κατά­σταση με την οποία ήρθαν αντι­μέ­τω­ποι.

Πέρα από τους ιατρούς και τους νοση­λευ­τές που είναι ανα­γκα­σμέ­νοι νυχθη­με­ρόν να επι­δί­δο­νται σε αγώνα δρόμου κατά­κο­ποι για να αντα­πο­κρι­θούν στο έργο τους, το υπο­στε­λε­χω­μένο Τμήμα Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών και την Μονάδα Covid που εκ των έσω οργα­νώ­θηκε και σηκώνει το βάρος των απαι­τή­σεων της παν­δη­μίας από όλα τα νησιά, σοβαρά πάσχουν κι άλλες κλι­νι­κές πρώτης γραμμής.

Από τα εξω­τε­ρικά ιατρεία μέχρι τον προ­γραμ­μα­τι­σμό ραντε­βού που σε πολλές περι­πτώ­σεις η αναμονή ξεπερνά ακόμα και τους 10 (!) μήνες, ο Δωδε­κα­νή­σιος ασθενής υφί­στα­ται μια άνευ προη­γου­μέ­νου ταλαι­πω­ρία διότι το ιατρικό και νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό δεν επαρκεί και το υπάρχον, έχει κυριο­λε­κτικά «λυγίσει» από το βάρος των υπο­χρε­ώ­σεων, κι όμως εξα­κο­λου­θεί να παρα­μέ­νει στις επάλ­ξεις.

Κοινός τόπος είναι πάντως ότι ποτέ στο παρελ­θόν τα προ­βλή­ματα που σήμερα αντι­με­τω­πί­ζει το Νοση­λευ­τικό Ιδρυμα της Ρόδου δεν είχαν επη­ρε­ά­σει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ομαλή λει­τουρ­γία του. Και μπορεί μέχρι σήμερα, οι ενα­πο­μεί­να­ντες γιατροί με την υπερ­προ­σπά­θειά τους να κάλυ­πταν τις ελλεί­ψεις, όμως πλέον η κατά­σταση έχει φτάσει στο μη περαι­τέρω. Επι­πλέον θα πρέπει να λαμ­βά­νε­ται υπ΄όψιν ότι το Νοσο­κο­μείο Ρόδου εξυ­πη­ρε­τεί όλα τα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου, οι υγειο­νο­μι­κές μονάδες των οποίων αντι­με­τω­πί­ζουν εξίσου σοβαρά προ­βλή­ματα υπο­στε­λέ­χω­σης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.