ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Πλακιωτάκης: Έρχεται νέα αύξηση της πληρότητας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΛΟΙΟ
Μέγεθος γραμμάτων

Ανοι­κτό το εν­δε­χό­με­νο αύ­ξη­σης της πλη­ρό­τη­τας των πλοί­ων άφησε ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας, Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης. Μι­λώ­ντας στον RealFm 97,8 και τους Γιώρ­γο Χου­δα­λά­κη και Ιωσήφ Κα­λα­μα­ρά­κη, ο κ. Πλα­κιω­τά­κης είπε “μέσα στον Ιού­λιο να πε­ρι­μέ­νε­τε εκ νέου ανα­θε­ώ­ρη­ση του υγειο­νο­μι­κού πρω­το­κόλ­λου προς τα πάνω. Δεν θέλω να πω ακρι­βή νού­με­ρα, αλλά σί­γου­ρα η πλη­ρό­τη­τα θα είναι πα­ρα­πά­νω από το 65%”.

Ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας τό­νι­σε ότι “πα­ρα­κο­λου­θού­με τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δε­δο­μέ­να κα­θη­με­ρι­νά και με βάση τη συμ­μόρ­φω­ση των επι­βα­τών και μελών του πλη­ρώ­μα­τος ως προς την τή­ρη­ση των μέ­τρων σε συ­νερ­γα­σία με τους ει­δι­κούς επι­στή­μο­νες εί­μα­στε σε μια δια­δι­κα­σία ανα­θε­ώ­ρη­σης των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων. Ήδη έχου­με ανα­θε­ω­ρή­σει το υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο μια φορά. Αρ­χι­κά ήταν στο 55% η πλη­ρό­τη­τα εάν το πλοίο είχε κα­μπί­νες και 50% χωρίς κα­μπί­νες. Τώρα έχει πάει στο 65% με κα­μπί­νες και 60% αντι­στοί­χως. Και ήδη συ­ζη­τά­με και έχου­με ζη­τή­σει πε­ραι­τέ­ρω ανα­θε­ώ­ρη­ση του υγειο­νο­μι­κού πρω­το­κόλ­λου. Θεωρώ ότι είναι ώρι­μες οι συν­θή­κες για μια εκ νέου ανα­θε­ώ­ρη­ση του πρω­το­κόλ­λου”.

Σε ερώ­τη­ση για το εάν τον ανη­συ­χεί η αύ­ξη­ση των κρου­σμά­των κο­ρο­νοϊ­ού, ο κ. Πλα­κιω­τά­κης απά­ντη­σε ότι “προ­φα­νώς και προ­βλη­μα­τι­ζό­μα­στε. Προ­φα­νώς και δεν χα­λα­ρώ­νου­με και εντεί­νου­με τους ελέγ­χους”.

Ακού­στε εδώ το ηχη­τι­κό:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.