Συζητήθηκαν σήμερα, ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, οι ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά του κύρους των εκλογών για το Δήμο Ρόδου μελών των παρατάξεων «Ροδίων Οραμα» του κ. Στράτου Καρίκη και «Ροδιακή Δημιουργία» του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των ενισταμένων της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη για αναβολή της δίκης και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί εμπροθέσμως (υπολείπονται ακόμη 25) οι επιδόσεις, το δικαστήριο διέταξε τη συζήτηση και των δύο ενστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σημειώθηκαν εντάσεις. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» κ. Γιάννης Κουμπιάδης ανέβασε τους τόνους, όταν ο κ. Στράτος Καρίκης την ώρα, που υποτίθεται, θα ανέπτυσσε τις θέσεις του για την αναβολή της υπόθεσης, επεχείρησε να μπει στην ουσία της ένδικης διαφοράς.

Ένταση σημειώθηκε και από πλευράς της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αιτιάσεις των ενιστάμενων του κ. Καρίκη, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο δικόγραφο της ενστάσεως αφού αφέθηκαν υπονοούμενα για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από δικαστικούς υπαλλήλους και δικαστές.

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε από το δικαστήριο κατ’ εφαμογή σχετικής διάταξης του νόμου, αν αυτεπαγγέλτως διαπιστώσει την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, τότε να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Η αίσθηση, πάντως, που επικρατεί πλέον είναι ότι και οι δύο ενστάσεις θα απορριφθούν ως απαράδεκτες κυρίως λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος.

Περισσότερα διαβάστε στην αυριανή έντυπη έκδοση της «δημοκρατικής»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ