Ειδήσεις

Προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ζητούν οι δάσκαλοι

Τη διαβεβαίωση ότι ένα μεγάλο μέρος αναπληρωτών θα προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε το προεδρείο της ΔΟΕ ότι φέτος θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων δεν θα ισοσκελιστεί από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σημειώνουν, επίσης, ότι οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις προλήψεις αναπληρωτών που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη των υπολοίπων. Αναφέρουν ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα του ανοίγματος των πινάκων των αναπληρωτών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποσπάσεων, ο κ. Δερμεντζόπουλος σημείωσε ότι η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό διάστημα, ενώ για τις μετατάξεις ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση του θέματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προχωρά χωρίς αλλαγές και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Από την πλευρά της η ΔΟΕ χαρακτηρίζει την αξιολόγηση «χειραγώγηση» και κάνει λόγο «λανθασμένη άκαμπτη τακτική».

ethnos

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου