ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την 27η Ιουνίου η εκδίκαση της αίτησης για την έκπτωση του συμβούλου της παράταξης «ΕΝΑ» Μιχαήλ Θωμάτου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Μιχάλης Θωμάτος

Για την 27η Ιου­νί­ου 2024 προσ­διο­ρί­στη­κε η εκ­δί­κα­ση ενώ­πιον του 2ου Τμή­μα­τος του Τρι­με­λούς Διοι­κη­τι­κού Πρω­το­δι­κεί­ου Ρόδου, με ει­ση­γη­τή τον δι­κα­στή κ. Φί­λιπ­πο Καρρά, η προ­σφυ­γή της κ. Γιαν­τσί­δου Κρυ­στάλ­λως, για την ακύ­ρω­ση της εκλο­γής και συ­να­κό­λου­θα την έκ­πτω­ση από το αξί­ω­μα του δη­μο­τι­κού συμ­βού­λου ακόμη ενός συμ­βού­λου του συν­δυα­σμού «ΕΝΑ – Ενω­μέ­νοι Αλ­λά­ζου­με – Μαζί για τη ΡΟΔΟ» με επι­κε­φα­λής τον κ. Αλέ­ξαν­δρο Κο­λιά­δη.

Οπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», η κ. Γιαν­τσί­δου στρέ­φε­ται κατά της με αριθ­μό 22/2023 από­φα­σης του Πο­λυ­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου Ρόδου (δια­δι­κα­σία εκού­σιας δι­καιο­δο­σί­ας), κατά το μέρος που με αυτή, ανα­κη­ρύ­χθη­κε επι­τυ­χών δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Ρόδου, ο κ. Μι­χα­ήλ Θω­μά­τος του Κων­στα­ντί­νου, εντε­ταλ­μέ­νος σύμ­βου­λος Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Δ.Ε. Κα­μεί­ρου και Μέ­ρι­μνας αδέ­σπο­των ζώων συ­ντρο­φιάς.

Και στην πε­ρί­πτω­ση του κ. Θω­μά­του, η ενι­στά­με­νη επι­κα­λεί­ται πα­ρά­βα­ση του άρ­θρου 10 του ν. 4804/2021, που αφορά στα κω­λύ­μα­τα εκλο­γι­μό­τη­τας και στα ασυμ­βί­βα­στα των υπο­ψη­φί­ων δη­μο­τι­κών συμ­βού­λων, κατά τις πρό­σφα­τες δη­μο­τι­κές εκλο­γές της 8ης – 15ης Οκτω­βρί­ου 2023 στο Δήμο Ρόδου.

Οπως ισχυ­ρί­ζε­ται η ενι­στά­με­νη ο κ. Θω­μά­τος, από το έτος 2016, με­τέ­χει στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της Ανώ­νυ­μης Εται­ρεί­ας με την επω­νυ­μία «ΑΝΩ­ΝΥ­ΜΗ BIOTEXNIKH KAI ΕΜΠΟ­ΡΙ­ΚΗ ETAIPEIA ΚΟ­ΜΠΕΛ ABEE» και δια­κρι­τι­κό τίτλο COBEL ABEE.

Μά­λι­στα, έως την 9η Δε­κεμ­βρί­ου 2023 ο Μι­χα­ήλ Θω­μά­τος ήταν ταυ­τό­χρο­να μέλος και αντι­πρό­ε­δρος του ΔΣ της εται­ρεί­ας ΚΟ­ΜΠΕΛ ΑΒΕΕ.

Από το ΔΣ της εται­ρεί­ας αυτής, απο­χώ­ρη­σε στις 9 Δε­κεμ­βρί­ου 2023, όπως προ­κύ­πτει από τα επί­ση­μα στοι­χεία κα­τα­χώ­ρη­σης στο ΓΕΜΗ, δη­λα­δή μετά την εκλο­γή του ως δη­μο­τι­κού συμ­βού­λου και λίγες ημέ­ρες πριν ξε­κι­νή­σει η έναρ­ξη της νέας δη­μο­τι­κής πε­ριό­δου και ανα­λά­βει κα­θή­κο­ντα εντε­ταλ­μέ­νου συμ­βού­λου, με τον οποίο και εκλέ­χθη­κε, κατά πα­ρά­βα­ση του νόμου.

Με αυτή την εται­ρεία, της οποί­ας ήταν από το έτος 2016 και μέχρι τον Δε­κέμ­βριο του 2023, μέλος και αντι­πρό­ε­δρος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, ο κ. Μι­χα­ήλ Θω­μά­τος, έχει ανα­λά­βει την εκτέ­λε­ση πλή­θους συμ­βά­σε­ων στο Δήμο Ρόδου, στις δη­μο­τι­κές επι­χει­ρή­σεις και στα νο­μι­κά πρό­σω­πα που ο Δήμος Ρόδου συμ­με­τέ­χει, αξίας χι­λιά­δων ευρώ.

Ει­δι­κό­τε­ρα, κατά το έτος 2023 (έτος των εκλο­γών) η συ­γκε­κρι­μέ­νη Ανώ­νυ­μη Εται­ρεία, μέλος και αντι­πρό­ε­δρος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της οποί­ας ήταν ο κ. Θω­μά­τος, είχε εντός του έτους 2023, συμ­βά­σεις με το Δήμο Ρόδου και τα Νο­μι­κά του Πρό­σω­πα, συ­νο­λι­κού ποσού 18.062,62 ευρώ, κατά πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρα από το ανώ­τα­το επι­τρε­πό­με­νο όριο των 10.000 ευρώ που θέτει το άρθρο 10 του ν. 4804/2021.

Υπο­στη­ρί­ζει ακόμη πως για όλες αυτές τις συμ­βά­σεις προ­μη­θειών εκτέ­λε­σε και εκτε­λεί στο Δήμο Ρόδου μέσω της εται­ρεί­ας στην οποία ήταν αντι­πρό­ε­δρος, δεν είχε δια­κο­πεί ο συμ­βα­τι­κός δε­σμός που τους συν­δέ­ει με το Δήμο.

Ως εκ τού­του εμπί­πτει, ως υπο­ψή­φιος, και πλέον ως εκλε­γείς δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος Ρόδου, στο ρυθ­μι­στι­κό πεδίο του άρ­θρου 10 του ν. 4804/2021, έχο­ντας προ­φα­νές κώ­λυ­μα εκλο­γι­μό­τη­τας, το οποίο πλέον υφί­στα­ται ως ασυμ­βί­βα­στο.

Την υπό­θε­ση χει­ρί­ζο­νται οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Λά­μπρος Πά­σχος και Δη­μή­τρης Βερ­βέ­ρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.