Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενοι δύο διακινητές μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας ένας 31χρονος Σύρος, κάτοικος Ολλανδίας, που συνελήφθη την 8η Ιουνίου 2024 για διευκόλυνση πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος περιστατικό που έλαβε χώρα στο Κιοτάρι.
Την 8η Ιουνίου 2024 το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους προερχόμενου από τα έναντι τουρκικά παράλια, το οποίο δεν συμμορφώθηκε σε φωτεινά και ηχητικά σήματα πλωτού περιπολικού σκάφους.
Στην συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη χωρίς να καταστεί δυνατή η ακινητοποίηση του σκάφους, καθώς αυτό προσαιγιαλώθηκε σε αμμώδη παραλία στο Πλημμύρι.
Οι λιμενικοί εντόπισαν μετανάστες στην παραλία και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Ακολούθως και περί ώρα 11:30, προσέγγισε στο προαναφερόμενο σημείο όχημα μάρκας HYUNDAI μοντέλο I10, στο οποίο επιβιβάστηκαν 5 μετανάστες και στην προσπάθεια διενέργειας νομότυπου έλεγχου και ακινητοποίησης του οχήματος ο οδηγός του, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και ασφαλή ακινητοποίηση του οχήματος.
Ο οδηγός στην απολογία του παραδέχτηκε την πράξη του ενώ δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει και προηγούμενη μεταφορά την ίδια ημέρα, μεταφέροντας επιπλέον 3 μετανάστες από το ίδιο σημείο και τους είχε μεταφέρει πλησίον του Φαληρακίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η κ. Σταυρούλα Κοιλιά.
– Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε κι ένας 30χρονος Ρώσος που συνελήφθη την 10η Ιουλίου 2024 στη νησίδα Νίμος, βόρεια της Σύμης.
Ειδικότερα, την 20.00 ώρα της 10ης Ιουνίου 2024 ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του λιμενικού και της δανέζικης Συνοριοφυλακής στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης “POSEIDON SEA 2024” εντοπίστηκε ένα άτομο στην κορυφή της νησίδας Νίμος το οποίο βρισκόταν κρυμμένο σε θαμνώδη περιοχή και προσπαθούσε να αποφύγει τον εντοπισμό.
Διαπιστώθηκε ότι έφερε μαχαίρι με λάμα μήκους 13,5 εκατοστών, ενώ κατά την προσαγωγή του προέβαλε αντίσταση και παρουσίασε επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με καταθέσεις μεταναστών αυτοί εκκίνησαν από παραλία περιοχής Ντάτσα Τουρκίας πρωινές ώρες της 9ης Ιουνίου 2024 με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χειριζόταν ο συλληφθείς και αποβιβάστηκαν στη νησίδα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο κ. Μιχάλης Διάκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου