ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Σαντορινιός από την Κω: Ανήσυχα τα νησιά μας για την πορεία της σεζόν

news room 1 λεπτό ανάγνωση
833
Μέγεθος γραμμάτων

Απαι­τεί­ται σο­βα­ρός σχε­δια­σμός για την επέ­κτα­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου

Συ­να­ντή­σεις με φο­ρείς της Εστί­α­σης και του Του­ρι­σμού της Κω πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ, στο πλαί­σιο της πρό­σφα­της επί­σκε­ψής του στο νησί, συ­νο­δευό­με­νος και από αντι­προ­σω­πεία της ΝΕ Β. Δω­δε­κα­νή­σου, απο­τε­λού­με­νη από τον Γραμ­μα­τέα της ΟΜ Κω, Νε­κτά­ριο Γε­ωρ­γα­ντή και τον πρώην βου­λευ­τή Δω­δε­κα­νή­σου, Ηλία Κα­μα­τε­ρό.

Τα θέ­μα­τα της εξέ­λι­ξης της φε­τι­νής του­ρι­στι­κής κί­νη­σης και το πραγ­μα­τι­κό τους απο­τύ­πω­μα στις το­πι­κές Οι­κο­νο­μί­ες τέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της συ­νά­ντη­σης του Νε­κτά­ριου Σα­ντο­ρι­νιού με την κα. Σβύ­νου Ντίνα, Πρό­ε­δρο της Ένω­σης Ξε­νο­δό­χων Κω. Μόνο το 20% των ξε­νο­δο­χεια­κών μο­νά­δων έχουν ανοί­ξει στο νησί, πα­ρα­τή­ρη­σε η Πρό­ε­δρος, ενώ οι ελ­πί­δες ενός ολό­κλη­ρου κλά­δου για αύ­ξη­ση της κί­νη­σης και ανά­καμ­ψη, υπό το φόντο και της αρ­νη­τι­κής ει­σό­δου της χώρας μας στην πορ­το­κα­λί τα­ξι­διω­τι­κή λίστα της Μ. Βρε­τα­νί­ας και ιδιαί­τε­ρα της Ολ­λαν­δί­ας, με­τα­φέ­ρο­νται πια για τον Ιού­λιο.

Πα­ράλ­λη­λα, ανη­συ­χία εκ­φρά­στη­κε και από τον κ. Μανιά Βα­σί­λη, Πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Επαγ­γελ­μα­τιών Εστί­α­σης Κω, σχε­τι­κά με τη κα­θυ­στέ­ρη­ση του προ­γράμ­μα­τος ενί­σχυ­σης της ρευ­στό­τη­τας για την επα­να­λει­τουρ­γία των επι­χει­ρή­σε­ων εστί­α­σης, ενώ θα έπρε­πε να έχει δοθεί πριν την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας των επι­χει­ρή­σε­ων και ακόμη δεν έχει κα­θο­ρι­στεί η ημε­ρο­μη­νία πλη­ρω­μής. Ιδιαί­τε­ρα, δε, ση­μεί­ω­σε, πως μετά την από­φα­ση για την υπο­βάθ­μι­ση της Ελ­λά­δας στην υγειο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση πα­ρα­δο­σια­κών του­ρι­στι­κών αγο­ρών, πολ­λές επι­χει­ρή­σεις που είχαν δα­πα­νή­σει κε­φά­λαια για να ανοί­ξουν, διέ­κο­ψαν τη λει­τουρ­γία τους, με απο­τέ­λε­σμα να υπο­στούν ανε­πα­νόρ­θω­τες οι­κο­νο­μι­κές απώ­λειες.

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ τό­νι­σε ότι άμεσα πρέ­πει να λη­φθούν πρω­το­βου­λί­ες, όπως η βελ­τί­ω­ση των υγειο­νο­μι­κών υπο­δο­μών των νη­σιών και η ενί­σχυ­ση του προ­γράμ­μα­τος εμ­βο­λια­σμού, έτσι ώστε να ανα­στρα­φεί η αρ­νη­τι­κή ει­κό­να της Ελ­λά­δας στις ξένες του­ρι­στι­κές αγο­ρές.

Και στις δυο συ­να­ντή­σεις, ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός κα­τέ­θε­σε πρό­τα­ση με την οποία συμ­φώ­νη­σαν οι φο­ρείς του του­ρι­σμού, ότι τα νησιά μας χρειά­ζο­νται άμεσα μια συ­ντο­νι­σμέ­νη πα­ρέμ­βα­ση για ένα σχέ­διο επι­μή­κυν­σης της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, έτσι ώστε να δια­σω­θούν οι το­πι­κές κοι­νω­νί­ες, οι θέ­σεις ερ­γα­σί­ας και ο ίδιος ο του­ρι­σμός. Η πα­ρέμ­βα­ση αυτή θα πρέ­πει να στη­ρι­χθεί σε ένα τρί­πτυ­χο, ση­μεί­ω­σε:

1. Επι­θε­τι­κή δια­φή­μι­ση της δυ­να­τό­τη­τας των νη­σιών να φι­λο­ξε­νή­σουν με ασφά­λεια κόσμο, μέχρι και τον Δε­κέμ­βρη.

2. Επι­δό­τη­ση των του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων με χρη­μα­το­δό­τη­ση του μη μι­σθο­λο­γι­κού κό­στους, έτσι ώστε να πα­ρα­μεί­νουν ανοι­χτές για με­γα­λύ­τε­ρο διά­στη­μα και να κρα­τή­σουν το προ­σω­πι­κό τους.

3. Στενή συ­νερ­γα­σία με τα του­ρι­στι­κά πρα­κτο­ρεία, ώστε να δια­σφα­λι­στεί η δυ­να­τό­τη­τα αφί­ξε­ων τους μήνες αυ­τούς.

Μπρο­στά σε αυτές τις πο­λι­τι­κές που θα μπο­ρού­σαν να δώ­σουν ανάσα επι­βί­ω­σης τόσο στον του­ρι­στι­κό κλάδο, όσο και στον επι­σι­τι­σμό και στο εμπό­ριο, τα αρ­μό­δια Υπουρ­γεία κω­φεύ­ουν χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, σχο­λί­α­σε τέλος ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ.

«Οι το­πι­κοί φο­ρείς επι­ση­μαί­νουν συ­νε­χώς τον κίν­δυ­νο μα­ζι­κών εξα­γο­ρών των νη­σιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων και της εκτε­τα­μέ­νης ανερ­γί­ας που απει­λεί τις το­πι­κές οι­κο­νο­μί­ες. Τα νησιά μας ζουν σε συν­θή­κες οι­κο­νο­μι­κής ασφυ­ξί­ας και εγκα­τά­λει­ψης. Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει άμεσα να εφαρ­μό­σει ένα σχέ­διο στή­ρι­ξης και ανά­καμ­ψης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.