Ειδήσεις

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Nour M.»

Σε δέκα ημέρες υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την ανέλκυση του φορτηγού πλοίου «Nour-M.» που ναυάγησε στο τέλος του περασμένου έτους στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Για την εξέλιξη των εργασιών και την εξέταση διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με την ανέλκυση, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Στάθη Κουσουρνά, ο νέος δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο προϊστάμενος του Τελωνείου κ. Βασίλης Κούρτης και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου.

«Στην σύσκεψη συζητήσαμε για την εξέλιξη των εργασιών ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Nour-M.» με αφορμή την άφιξη του νέου γερανού», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Ευελπιστούμε ότι σε δέκα ημέρες το πλοίο θα έχει ανελκυστεί. Αυτό δεν σημαίνει πως τα κρηπιδώματα στο λιμάνι της Ακαντιάς θα είναι άμεσα διαθέσιμα. Θα πρέπει να εξετάσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ναυάγιο», εξήγησε ο δήμαρχος Ρόδου.

«Κάναμε μια πρώτη έρευνα. Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανέλκυσης θα πρέπει να εξετάσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα κρηπιδώματα για να καταγράψουμε τις ζημιές. Αυτό το θέμα ενδιαφέρει την 95 ΑΔΤΕ, το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως στη σύσκεψη συμμετείχε και ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Ο νέος δήμαρχος συμμετείχε στη σύσκεψη προκειμένου να είναι ενήμερος για την εξέλιξη της διαδικασίας. Έχει επισκεφθεί και το τουριστικό λιμάνι για να διαπιστώσει αν οι εργασίες προχωρούν γρήγορα», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Επισημαίνεται πως το πλοίο τεμαχίζεται σε κομμάτια που μεταφέρονται στη χερσαία ζώνη με τη βοήθεια γερανού.
Υπολογίζεται πως θα συγκεντρωθούν σιδερικά βάρους 850 τόνων που θα μεταφερθούν σε χαλυβουργείο.
Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει την επίσπευση των εργασιών γιατί το πλοίο βρίσκεται σε σημαντική θέση στο λιμάνι της Ακαντιάς και εμποδίζει τους κατάπλους των επιβατηγών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου