ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάηκε ζωντανός ένας 64χρονος Ροδίτης!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
φωτια μεσαιωνικη πολη 4

Τρα­γι­κό θά­να­το βρήκε τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Πα­ρα­σκευ­ής, ο 64χρο­νος Ηλίας Φα­νού­ρης, γνω­στός στην ρο­δια­κή κοι­νω­νία αλλά και στο πα­νελ­λή­νιο και ως «Μπρού­νο» από την δη­μο­φι­λή ται­νία – ντο­κι­μα­ντέρ «Ο Κο­λοσ­σός του Έρωτα».

Ο Μπρούνο από την Ρόδο, ως ένας ειδήμονας του έρωτα, απο­κά­λυ­πτε στην κά­με­ρα τα μυ­στι­κά του. Απο­τε­λεί σί­γου­ρα ένα κομ­μά­τι της σύγ­χρο­νης του­ρι­στι­κής ιστο­ρί­ας του νη­σιού.

Ο «Κο­λοσ­σός του Έρωτα», απαν­θρα­κώ­θη­κε κάτω από εξαι­ρε­τι­κά πε­ρί­ερ­γες συν­θή­κες στο σπίτι του, στην συ­νοι­κία του Αγίου Φα­νου­ρί­ου και συ­γκε­κρι­μέ­να στην οδό Πει­σάν­δρου.

Την έρευ­να για την εξι­χνί­α­ση της υπό­θε­σης, έχουν ανα­λά­βει οι άν­δρες της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου και το Ανα­κρι­τι­κό Τμήμα της ΠΥΡ.

Η Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία ει­δο­ποι­ή­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να στη 1.30 τα ξη­με­ρώ­μα­τα για τη φωτιά στο συ­γκε­κρι­μέ­νο σπίτι και κα­τά­φε­ρε να την σβή­σει μισή ώρα μετά.

Οι πυ­ρο­σβέ­στες εντό­πι­σαν στο εσω­τε­ρι­κό της οι­κί­ας περί ώραν 03.30 ένα απαν­θρα­κω­μέ­νο πτώμα.

Αν και είναι επι­φυ­λα­κτι­κοί ως προς την ταυ­τό­τη­τα του πτώ­μα­τος καθώς δεν έγινε ανα­γνώ­ρι­σή του από κά­ποιους από τους οι­κεί­ους του, όλα τα στοι­χεία συ­νη­γο­ρούν ότι πρό­κει­ται για τον 64χρονο, που ήταν εξάλ­λου ο μο­να­δι­κός κά­τοι­κος στην συ­γκε­κρι­μέ­νη κα­τοι­κία.

Ο 64χρο­νος φέ­ρε­ται το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα να είχε συ­να­να­στρο­φές με άτομα που εκ­δί­δο­νται ένα­ντι αμοι­βής στη συ­νοι­κία του Αγίου Φα­νου­ρί­ου.

Σύμ­φω­να με κα­τα­θέ­σεις από πε­ριοί­κους το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα σε κα­θη­με­ρι­νή σχε­δόν βάση είχε συ­νο­μι­λί­ες και ομη­ρι­κούς κα­βγά­δες με κά­ποιο άγνω­στο πρό­σω­πο μέσω του skype.

Ηλι­κιω­μέ­νη κα­τέ­θε­σε εξάλ­λου ότι είχε καβγά πριν από με­ρι­κές εβδο­μά­δες με έναν άνδρα ονό­μα­τι «Μι­χά­λη».

Αυτό που έχει προ­κα­λέ­σει ερω­τη­μα­τι­κά στις αρχές είναι πλη­ρο­φο­ρία που θέλει τον 64χρονο, ο οποί­ος απα­σχο­λεί­το τε­λευ­ταία ως μι­κρο­πω­λη­τής σε πα­ρα­λί­ες, που­λώ­ντας αλόη, να είχε στην οικία του με­γά­λο χρη­μα­τι­κό ποσό αλλά και χρυσά κο­σμή­μα­τα αξίας, τα οποία προ­έρ­χο­νταν σε με­γά­λο πο­σο­στό από δε­σμούς του με ηλι­κιω­μέ­νες αλ­λο­δα­πές.

Κα­νείς δεν πι­στεύ­ει ότι η φωτιά προ­κλή­θη­κε μόνη της, ενώ το εν­δε­χό­με­νο εγκλη­μα­τι­κής ενέρ­γειας δεν έχει ακόμη απο­κλει­στεί και από τον ια­τρο­δι­κα­στή, που διε­νερ­γεί με εξαι­ρε­τι­κή δυ­σκο­λία, λόγω της κα­τά­στα­σης του πτώ­μα­τος νε­κρο­ψία νε­κρο­το­μή.

Ο Μπρού­νο δεν φέ­ρε­ται να έχει συγ­γε­νείς στη Ρόδο, ενώ σύμ­φω­να με πρό­σω­πα του στε­νού του πε­ρι­βάλ­λο­ντος έχει μια αδελ­φή στη Βό­ρεια Ελ­λά­δα και έναν συγ­γε­νή στην Αθήνα.

Μέρος της ελ­λη­νι­κής κουλ­τού­ρας των δε­κα­ε­τιών του ΄70 και του ΄80, το «κα­μά­κι», ση­μείο ανα­φο­ράς για δε­κά­δες ανέκ­δο­τα, επα­νήλ­θε στην επι­και­ρό­τη­τα μέσω του ντο­κυ­μα­ντέρ «Οι κο­λοσ­σοί του έρωτα» («Colossi of love») που προ­βλή­θη­κε κατά τη διάρ­κεια του προ­πέρ­σι­νου Φε­στι­βάλ Ντο­κυ­μα­ντέρ Θεσ­σα­λο­νί­κης.

Το ντο­κυ­μα­ντέρ, που γυ­ρί­στη­κε από τον Νίκο Μι­στριώ­τη σε σε­νά­ριο- δη­μο­σιο­γρα­φι­κή έρευ­να Μα­ρί­ας Κου­φο­πού­λου, εστιά­ζει σε μια παρέα τεσ­σά­ρων πρώην «κα­μα­κιών», που απλά, άμεσα και με χιού­μορ, δί­νουν μια ει­κό­να της επο­χής, που ση­μά­δε­ψε τις ζωές τους.

Πράγ­μα­τι, το «κα­μά­κι» έγινε συ­νώ­νυ­μο με τον τρόπο που φλέρ­τα­ραν κά­ποιοι Ελ­λη­νες όταν, μετά τα χρό­νια της χού­ντας, ο του­ρι­σμός στη χώρα μας ανα­πτυσ­σό­ταν ρα­γδαία. Το «κα­μά­κι» ήταν ένας νέος τύπος αρ­σε­νι­κού, προ­ερ­χό­με­νου από χα­μη­λά κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα, με συ­γκε­κρι­μέ­νο κώ­δι­κα στο ντύ­σι­μο και στην εκ­φο­ρά των αγ­γλι­κών. Στό­χος τους ήταν πάντα ένας: νε­α­ρές, ξένες του­ρί­στριες στο κρε­βά­τι.

Πέντε είναι τα πρό­σω­πα που πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στους «Κο­λοσ­σούς του έρωτα»: ο Μπρού­νο, που είχε δη­λώ­σει ότι εξα­κο­λου­θού­σε να βρί­σκε­ται στις επάλ­ξεις, «χτυ­πώ­ντας» κυ­ρί­ες, ο 51χρο­νος Γιάν­νης, ιδιο­κτή­της της θρυ­λι­κής ντι­σκο­τέκ «Ηighway» και πα­ντρε­μέ­νος πλέον με Φιν­λαν­δέ­ζα, ο 42χρο­νος Γιώρ­γος, που πα­ντρεύ­τη­κε Δα­νέ­ζα χο­ρεύ­τρια στρι­πτίζ, ο 44χρο­νος Τάκης, πα­ντρε­μέ­νος με Νορ­βη­γί­δα, και η Τάρζα, 51χρονη Φιν­λαν­δέ­ζα που ήρθε στην Ελ­λά­δα ως ξε­να­γός και την πρώτη νύχτα γνώ­ρι­σε τον με­τέ­πει­τα Ελ­λη­να σύ­ζυ­γό της με τον οποίο έκανε δύο παι­διά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.