Τοπικές Ειδήσεις

Στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ο Ιβίσκος είναι πάντα ανθισμένος

ΕΩΣ 29 ΜΑΪΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου -μετά την πολύχρονη βιωματική εμπειρία του- προτρέπει τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών, που τελειώνουν φέτος το δημοτικό, να υποβάλουν αίτηση ως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, με σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών τους στην επικείμενη διαδικασία επιλογής για την Α΄ Γυμνασίου.

Η αίτηση είναι πάρα πολύ απλή και υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://forms.gle/GqvwrE1tKfUYkFAg9

Τονίζεται ότι:

· Για την εισαγωγή δεν απαιτούνται εκ των προτέρων μουσικές γνώσεις.

· Το Μουσικό (Γυμνάσιο και Λύκειο) είναι σχολείο γενικής παιδείας, που επιπλέον παρέχει θεωρητική και πρακτική μουσική κατάρτιση σε πάρα πολλά όργανα.

· Παρέχεται δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς στο σχολείο, από οποιοδήποτε σημείο του νησιού.

· Προσφέρεται δωρεάν μεσημεριανό γεύμα.

· Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου μπορούν να επιδιώξουν την εισαγωγή τους σε όλες τις σχολές των πανεπιστημίων και όχι μόνο στις μουσικές σχολές. Έτσι, καταγράφονται επιτυχίες σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα (Ιατρικής, Πολυτεχνείου, Φιλοσοφικής, Νομικής, Αρχαιολογίας, Υπολογιστών, Παιδαγωγικών κλπ και φυσικά Μουσικής).

· Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες δεν αναπτύσσονται μόνο εντός σχολείου, αλλά και σε όλη Ρόδο, τη λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας συχνά επαίνους και σημαντικές διακρίσεις.

Τελευταίο (αν και ίσως είναι το κυριότερο) επισημαίνεται ότι:

· Οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια για τα παιδιά τους. Όλα τα χρόνια λειτουργίας του σχολείου, το παιδαγωγικό κλίμα, η καθημερινή σχολική ζωή και οι σχέσεις μαθητών/μαθητριών-εκπαιδευτικών- κηδεμόνων, διατηρούνται σε άριστο επίπεδο. Πέρα από το ζήλο όλων των συντελεστών, σ’ αυτό συμβάλει η επιστημονικά αποδεδειγμένη θετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό και τη συμπεριφορά των νέων, η συνεργασία και αλληλεπίδραση -κυρίως, εντός των μουσικών και άλλων συνόλων- μεταξύ παιδιών (κι εκπαιδευτικών) όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου και, γενικότερα, η διαφορετικότητα του Σχολείου. Ενός σχολείου που υποδειγματικά καλλιεργεί τις κλίσεις κάθε παιδιού και σμιλεύει και αναδεικνύει τα ευγενή χαρακτηριστικά της διαμορφούμενης νεανικής προσωπικότητας. Στοιχεία επικοινωνίας με το #Μουσικό Σχολείο Ρόδου #Music School Rhodes Τηλ.: 22410.65651 και 22410.67850. Email: gmousrod@sch.gr

Σας περιμένουμε στη μεγάλη οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Μάιος 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου