Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Προς

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου

Δήλωση

1) Του Φώτη Χατζηδιάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»,

2) Του Δημητρίου Κρητικού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»

3) Του Καλετού Πότσου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με την με αρ. πρωτ. 2/19358/8-5-2020 πρόσκλησή σας, με την οποία καλείτε τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου, που θα αφορά την ενημέρωση- συζήτηση για τον “Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και των θεμάτων της επικαιρότητας”, σας εκθέτουμε τα ακόλουθα:

1) Επειδή πλέον η εγκληματική για τους δήμους διάταξη του άρθρου 93 έχει καταστεί νόμος, παρέλκει οποιαδήποτε «κεκλεισμένων των θυρών» δήθεν ενημέρωση μας, που στοχεύει την συγκάλυψη των ευθυνών του δημάρχου Ρόδου για την τακτική απαξίωσης που ακολούθησε ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. απέναντι στις εκκλήσεις -πριν τη ψήφιση του νόμου- 16 Δημάρχων των δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, περί έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. με μοναδικό θέμα την απόσυρση του άρθρου 93, όπως επίσης και η μη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκφράσει την θέση του για αυτό.

2) Επειδή, δεν προτιθέμεθα να συμπράξουμε στην συγκάλυψη επιζήμιων ενεργειών και παραλείψεων του δημάρχου σε βάρος του Δήμου Ρόδου, με τη συμμετοχή μας σε συνάντηση – παρωδία επί τετελεσμένου πλέον εγκλήματος, σας δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε σε μια τέτοια συνάντηση-φαρσοκωμωδία, που ευτελίζει τους θεσμούς.

Αντίθετα, με την παρούσα μας υποβάλλουμε το αίτημα περί συζητήσεως του εν λόγω θέματος στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ούτως ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου.

κ. Πρόεδρε,

Οι δημοκρατικές διαδικασίες, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τους επικεφαλής των παρατάξεων (εκ των οποίων δύο πρώην Δήμαρχοι) επιβάλλουν οποιαδήποτε πρόσκληση για συνάντηση με τον δήμαρχο, να απευθύνεται προς αυτούς από τον ίδιο, και όχι να γίνεται, «τη μεσιτεία» και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου τα καθήκοντα περιορίζονται στη σύνταξη της ημερήσιας διάταξης και της αποστολής της πρόσκλησης – σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της διαμόρφωσης των προσωπικών συναντήσεων του Δημάρχου.

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Φώτης Χατζηδιάκος                          Δημήτριος Κρητικός            Καλετός Πότσος

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»                  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου