ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων σε 9χρονο κορίτσι «πυροδότησαν» ζωγραφιές της!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΙΔΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ

Σε πλήρη εξέλιξη βρί­σκε­ται έρευνα της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου κατόπιν παραγ­γε­λίας της Εισαγ­γε­λίας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου για τυχόν διά­πραξη σεξουα­λι­κών εγκλη­μά­των εις βάρος ενός 9χρονου κορι­τσιού μετά την δια­πί­στωση ότι στο σχολείο που φοι­τούσε ζωγρά­φισε απει­κο­νί­σεις που «πυρο­δό­τη­σαν» υποψίες και ψυχο­λό­γου.

Πρό­κει­ται ειδι­κό­τερα για ένα κορίτσι που φοιτά στην τρίτη τάξη του δημο­τι­κού, το οποίο προ­κά­λεσε εντύ­πωση στο σχολικό της περι­βάλ­λον για το γεγονός ότι σχε­δί­ασε ζωγρα­φιές που απει­κό­νι­σαν τον εαυτό της στο κρεβάτι πάνω στον πατριό της.

Πολλές ζωγρα­φιές της ήταν τρο­μα­κτι­κές και εστί­α­ζαν στα γεν­νη­τικά όργανα.

Η όλη εικόνα των ιχνο­γρα­φη­μά­των της και τα όσα περιέ­γραφε, δημιούρ­γη­σαν υπό­νοιες για σεξουα­λική παρε­νό­χλησή της.

Πιο συγκε­κρι­μένα υπήρχαν ζωγρα­φιές με στάσεις που παρέ­πε­μπαν σε σεξουα­λική πράξη, ζωγρα­φιές γεν­νη­τι­κών οργάνων και χέρια να αγγί­ζουν συνεχώς.

Αρμο­δίως από ψυχο­λόγο πιθα­νο­λο­γή­θηκε ακόμη το ενδε­χό­μενο να υπήρξε έκθεση του παιδιού σε απα­γο­ρευ­μένο υλικό (πορ­νο­γρα­φικό).

Ενα από τα τετρά­δια της ανή­λι­κης είχε μπερ­δευ­τεί και βρέθηκε στην τσάντα ενός άλλου παιδιού και η μητέρα εκείνου του παιδιού που το είδε ανη­σύ­χησε όταν είδε τις ζωγρα­φιές. Ακο­λού­θησε ενη­μέ­ρωση της υπο­διευ­θύ­ντριας του σχο­λείου και ανάθεση σε ψυχο­λόγο του έργου της ψυχο­λο­γι­κής της αξιο­λό­γη­σης.

Προ­έ­κυψε μεταξύ άλλων ότι έβλεπε βίντεο στο TikTok με τον πατριό της.

Από κατά­θεση που έδωσε το παιδί δεν προ­έ­κυψε τίποτε το μεμπτό.

Στις αρχές Απρι­λίου 2023 κατα­σχέ­θη­καν τα κινητά τηλέ­φωνα τον γονέων της και ένα τάμπλετ που χρη­σι­μο­ποιεί ο πατριός της.

Πιο συγκρι­μένα οι γονείς (πατριός και μητέρα) της ανή­λι­κης, υπήκοοι Αλβα­νίας, ηλικίας 33 και 29 ετών ελέγ­χο­νται στο πλαίσιο προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης που παραγ­γέλ­θηκε από την Εισαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου για τυχόν διά­πραξη των αδι­κη­μά­των της κατά­χρη­σης ανη­λί­κου κατ’ εξα­κο­λού­θηση, της προ­σβο­λής γενε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας ανη­λί­κου κατ’ εξα­κο­λού­θηση και της πορ­νο­γρα­φίας ανη­λί­κων.

Χθες κλή­θη­καν σε έγγρα­φες εξη­γή­σεις και αρνή­θη­καν κατη­γο­ρη­μα­τικά τα όσα πιθα­νο­λο­γού­νται εις βάρος τους.

Επι­κα­λέ­στη­καν δύο εκθέ­σεις ψυχο­θε­ρα­πευ­τών που διε­νήρ­γη­σαν πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νες στο παιδί και τόνισαν ότι δεν έχει άγχος ή φόβο και ότι δεν υπήρξε ένδειξη για την τέλεση οποιου­δή­ποτε αδι­κή­μα­τος εις βάρος της.

Επι­κα­λέ­στη­καν εξάλλου και ζωγρα­φιές του παιδιού ενώπιον ψυχο­λό­γου που ζωγρά­φισε τους γονείς της και το αδελ­φάκι της με χαρού­μενα και ζωηρά χρώματα, ενώ εκφρά­στηκε με αγάπη και στοργή για τη μητέρα, τον πατριό και το αδερ­φάκι της.

Επε­σή­μα­ναν εξάλλου ότι από έλεγχο μαιευ­τήρα στο παιδί δεν προ­έ­κυψε κανένα απο­λύ­τως εύρημα όπως και από ανάλογο έλεγχο γαστρε­ντε­ρο­λό­γου και ιατρο­δι­κα­στή.

Οι γονείς έκαναν αναφορά και σε κατά­θεση της διευ­θύ­ντριας του σχο­λείου στο οποίο φοιτά το παιδί, που τόνισε ότι δεν είχε εικόνα ή υπόνοια για σεξουα­λική παρε­νό­χληση, μόνο για σχετική παρα­μέ­λησή της από την οικο­γέ­νεια όσον αφορά στα μαθή­ματά της.

Τόνισαν ότι το μορ­φο­πνευ­μα­τικό επίπεδό τους δεν είναι το βέλ­τι­στο δεδο­μέ­νου ότι και οι δύο είναι αλλο­δα­ποί, μερο­κα­μα­τιά­ρη­δες και μόνο ο ένας μιλά καλά τα ελλη­νικά και δεν υπάρχει συγ­γε­νικό υπο­στη­ρι­κτικό περι­βάλ­λον.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής τους παρί­στα­ται ο κ. Αρι­στεί­δης Τσάτσος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.