Αθλητικά

Συνεργασία του Εσπέρου Κω με τα Special Olympics!

Σπουδαία συνεργασία για τον Έσπερο Κω με την Special Olympics Hellas. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ”Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας του Α.Σ. Έσπερος Κω με τα Special Olympics Hellas και την ένταξη στα Προπονητικά προγράμματα Unified των special Olympics μαζί με άλλους τέσσερις συλλόγους καλαθοσφαίρισης πανελληνίως. Στόχος είναι η ενημέρωση σχετικά με τη νοητική αναπηρία, η ευαισθητοποίηση, η κατάργηση στερεοτύπων, η δημιουργία αισθήματος αποδοχής και συνεισφοράς, η συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία εντός και εκτός γηπέδων. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα Special Olympics Hellas συμμετέχουν μέσω των Special Olympics Europe στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus+ EU Unified Basketball, με σκοπό τη δημιουργία μεικτών ομάδων Καλαθοσφαίρισης (Unified Sports), καθώς και τη συνύπαρξη αθλητών με νοητική αναπηρία με αθλητές χωρίς αναπηρία (Unified Partners).
Μια από τις πόλεις για τη δημιουργία μικτής ομάδας καλαθοσφαίρισης είναι η Κως, μέσω του Α.Σ. Έσπερος Κω. Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν, θα συμμετάσχουν σε πανελλήνιους αγώνες καλαθοσφαίρισης Unified. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο και θα ταξιδέψει στο Σανσεπόλκρο της Ιταλίας, όπου θα συμμετάσχει στους τελικούς πανευρωπαϊκούς αγώνες καλαθοσφαίρισης (Unified Special Olympics)”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου