Τοπικές Ειδήσεις

Δεδομένη η μείωση αφίξεων από την ρωσική τουριστική αγορά

Δεδομένη θεωρείται η μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία την φετινή σεζόν. Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα, απεδείχθη αυτό που αναμενόταν εξαρχής. Ο μεγαλύτερος όγκος των Ρώσων τουριστών θα διοχετευθεί στην Τουρκία που επανήλθε πλέον δυναμικά στις τουριστικές αγορές και στην Τυνησία. Η μείωση των αφίξεων από τη Ρωσική αγορά στη Ρόδο, υπολογίζεται γύρω στο 10%.
Για την ρωσική αγορά, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε: «Η ΜΙΤΤ δεν έκρυβε εκπλήξεις. Φαινόταν ότι οι αφίξεις από τη Ρωσία θα ήταν μειωμένες αυτή τη φορά, πράγμα αναμενόμενο λόγω του comeback της Τουρκίας. Τα τέσσερα μεγάλα πρακτορεία που διακινούν τον τουρισμό της Ρωσίας είναι τουρκικών συμφερόντων, οπότε βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο ρεύμα διοχετεύεται εκεί. Βλέπουμε όμως ότι και άλλα πρακτορεία έχουν περιορίσει το πρόγραμμά τους στη Ρόδο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπολογίζουμε μία μείωση γύρω στο 10%. Εάν το ποσοστό της μείωσης είναι μικρότερο ή αν παρ’ ελπίδα φθάσουμε στα περσινά δεδομένα, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι».
Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες του τουρισμού, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του προορισμού διακοπών παίζει για τους ρώσους η ισοτιμία του ευρώ με το ρούβλι. Πέρυσι η ισοτιμία βρισκόταν στα επίπεδα του 1:65 ενώ αυτή την περίοδο κυμαίνεται στα όρια του 1:76, καθιστώντας τα ταξίδια πιο ακριβά. Η Τουρκία είναι σαφώς πιο προσιτή για τους Ρώσους σε σύγκριση με την Ελλάδα, παρόλο που τα πεντάστερα ξενοδοχεία στη γειτονική χώρα φέρονται να έχουν αυξήσει τις τιμές τους αυτή τη σεζόν.
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι η εικόνα για τις κρατήσεις από Ρωσία θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από τα τέλη Μαρτίου. Οι ίδιες πηγές αναμένουν μεγάλο ρεύμα Ρώσων επισκεπτών στο πρώτο δεκαήμερο Μαΐου καθώς σ’ αυτό το διάστημα θα συμπέσουν φέτος κλασικές αργίες των Ρώσων και άλλες που έχουν μεταφερθεί σ’ αυτό το διάστημα.

Ημερίδα ποιότητας
Στις 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ημερίδα ποιότητας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδου με προσκεκλημένους εκπροσώπους μεγάλων τουρ οπρέιτορς, του ΣΕΤΕ, μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων και αρκετούς καθηγητές πανεπιστημίου. Στόχος της ημερίδας που διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια, είναι να αναδειχθεί πού πρέπει να εστιάσει ο προορισμός ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται να γίνει παρουσίαση και κάποιων επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων της δεύτερης έρευνας ποιότητας που διεξήγαγε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου