Αθλητικά

Ξεκίνημα με ατομική χρονομέτρηση

Σήμερα θα διεξαχθεί το πρώτο «σκέλος» του Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου που διοργανώνουν ο Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ροδίων.

Συγκεκριμένα, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, ενώ αύριο θα γίνει αυτός της αντοχής, με διαδρομή τον γύρου του νησιού μας.

Αναλυτικά:

Σάββατο: Ατομική Χρονομέτρηση 3,4χλμ. Εκκίνηση 16:00 διαδρομή Ακταίον προς οδό Παπανικολάου, δεξιά προς οδό Κω, ενυδρείο, παραλιακά μέχρι και το άγαλμα του Διαγόρα κυκλικά και επιστροφή από οδό Παπανικολάου, εθνικό Θέατρο και τερματισμό στο  Ακταίον.

Κυριακή: Αγώνας Αντοχής 160χλμ. Εκκίνηση 09:00 Ακταίον δεξιά για πλατεία Κύπρου, οδό Δημοκρατίας, Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ρόδου Λίνδου, Ροδίνι, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Γενάδι ,δεξιά  για Βάτι, Απολακιά, Μονόλιθο, Σιάννα, Κρητηνία, Καλαβάρδα, Παραδείσι, Ιαλυσός, Κρητικά,  Ψαροπούλα, οδός Παπανικολάου και τερματισμό  στο Ακταίον.

Το τεχνικό συνέδριο του αγώνα θα γίνει σήμερα στις 13.00 στο ξενοδοχείο Σεμίραμις, με την παρουσία των αρχηγών των ομάδων να είναι υποχρεωτική. Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για αγώνα χρονομέτρου και  δρόμου αντοχής, ενώ ζώνη τροφοδοσίας και υδροδοσίας θα επιτραπεί από την Απολακκιά έως τα Σιάννα. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα .

Βραβεύσεις:

Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και βραβεύετε ξεχωριστά :

1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο   και δίπλωμα

2ος νικητής               αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα

3ος νικητής               χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα

Έπαθλα:

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους  τρεις (3) πρώτους της Γενικής κατάταξης  στο σύνολο με τον λιγότερο χρόνο και από τους δυο (2) αγώνες:

1ος νικητής 300 euro

2ος νικητής 200 euro

3ος νικητής 100 euro.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής , 17 σωματεία με 57 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα στην κατηγορία Ανδρών θα αγωνιστούν το σαββατοκύριακο στο Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου. Τα σωματεία που θα ταξιδέψουν για Ρόδο είναι 11, έχουν δηλώσει 40 αθλητές και συνοδεύονται από 10 συνόδους:
Π.Ο. Πατρών, ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου, Κρόνος Νίκαιας, Ο.Φ. Νέας Ιωνίας, ΑΕΚ Αθηνών, Παναθηναϊκός Α.Ο., Π. Γ. Σ. Λάρισας, Π.Ο. Βέλος Θεσσαλονίκης, Π.Σ.Κ.”Θράκας Ιππέας”, Μεσσηνιακός Γ.Σ., Α.Ο. Θησέας.

Οι αθλητές – συνοδοί θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Πλάζα, στην οδό Ιερού Λόχου 7 (τηλ. 2241022501) όπου και θα πραγματοποιηθεί και το τεχνικό συνέδριο των αγώνων στις 13:00 του Σαββάτου.
Ο «Ροδήλιος» εύχεται στους αθλητές και τους συνοδούς να έχουν μία καλή παραμονή στο νησί της Ρόδου, ενώ με ανακοίνωση του καλεί τους αθλητές και τον κόσμο να δώσουν το «παρών» στον αγώνα:

«Το Σαββατοκύριακο για τον ποδηλατικό γύρο, καλούμε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας, αλλά και τους αθλητές όλων των ποδηλατικών συλλόγων της Ρόδου με τους γονείς τους, να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα.
Σάββατο 15:00 μπροστά από το Ακταίον και με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εκκίνηση του αγώνα της πρώτης ημέρας. Ο αγώνας ξεκινά στις 16:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:30.
Κυριακή 08:00 μπροστά από το Ακταίον και με κατεύθυνση προς την τράπεζα της Ελλάδος θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εκκίνηση του αγώνα της δεύτερης ημέρας. Ο πρώτος αθλητής αναμένεται να τερματίσει λίγα λεπτά μετά τις 13:00».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου