Ρεπορτάζ

Την συνδρομή της Εισαγγελίας ζήτησε ο εκκαθαριστής Μ. Μαραβέλιας

Προθεσμία μέχρι την 15η Μαρτίου 2014 για να παραδώσει στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ υπογεγραμμένες καταστάσεις του έτους 2010, υποβληθείσες δηλώσεις (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ) και εκτύπωση όλων των απαιτούμενων θεωρημένων βιβλίων και στοιχείων, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης του ισολογισμού εκκαθάρισης, έδωσε χθες στο λογιστή της επιχείρησης η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Σοφία Βαϊτση.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, ο εκκαθαριστής της επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Μαραβέλιας, ενημέρωσε με εξώδικο τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικο, ότι η διαδικασία εκκαθάρισης κωλυσιεργεί με υπαιτιότητα λογιστή, που απασχολούσε η επιχείρηση, με αποτέλεσμα να κληθεί χθες για εξηγήσεις και συστάσεις.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο για τη λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης, πριν την υλοποίησή της, έπρεπε να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος, ο οποίος ωστόσο δεν προχώρησε.
Από εκεί και πέρα απαγορεύεται η δημοσίευση ισολογισμού εκκαθάρισης της επιχείρησης από τη στιγμή που εκκρεμεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ ισολογισμών δύο προηγούμενων χρήσεων αλλά και η αποπληρωμή έργου, που είχε ανατεθεί σε εταιρεία Ορκωτών Λογιστών.

Ο λογιστής επεσήμανε χθες ότι του οφείλεται ποσό της τάξεως των 12.000 ευρώ περίπου από την επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι υπήρξε αδυναμία ελέγχου του συνόλου των εγγράφων γιατί είναι πολλά και δεν έχει μπορέσει ακόμη να τα συγκεντρώσει μετά τη διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης.
Ο κ. Μαραβέλιας υποστηρίζει ότι δεν έχουν εκτελεστεί και ολοκληρωθεί, φορολογικές και λογιστικές εργασίες της χρήσης 2010.
Με την υπ’ αριθμ. 731/30.12.2012 απόδειξη παροχής υπηρεσιών επί πιστώσει, που εξέδωσε το λογιστικό γραφείο προς την ΡΟΔΩΝ ΑΕ, φέρεται μάλιστα να προκύπτει ότι έχουν εκτελεστεί όλες οι φορολογικές και λογιστικές εργασίες, καθώς και η σύνταξη δηλώσεων και καταστάσεων, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν εκτελεστεί.
Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση διενεργείται έλεγχος από Δημόσιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ Ρόδου, Ελεγκτικό Συνέδριο) και από Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου