Ο τριαθλητής Ιγνάτιος Καλικάτζαρος ήταν ο τελευταίος που μοιράστηκε την εμπειρία του από την συμμετοχή του σε δυο Μαραθωνίους της Ρόδου, μέσω της σελίδας της διοργάνωσης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει στον Μαραθώνιο Ρόδου στην κλειστή κυκλική διαδρομή όπου ξεχωρίζει με τα εξής θετικά στοιχεία:
1. Ασφάλεια απαραίτητη προϋπόθεση για αγώνες μεγάλων αποστάσεων όπου συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές. Σε μια κλειστή διαδρομή όπως αυτή του Μαραθωνίου Ρόδου η ασφάλεια που παρέχεται σε κάθε αθλητή ξεχωριστά καθιστά το εγχείρημα πιο εφικτό χωρίς το παραμικρό ρίσκο .
2. Ιδανική διαδρομή για αρχάριους αθλητές. Σε μια κυκλική διαδρομή ο αθλητής μπορεί ευκολότερα να ελέγξει τα χρονικά περάσματα, να προγραμματίσει την σωστή λήψη υγρών (νερού και ηλεκτρολυτών) καθώς και την απαραίτητη λήψη των υδατανθράκων απαραίτητα στοιχεία που συμβάλουν στον ασφαλή τερματισμό του κάθε ατόμου. Για τους έμπειρους αθλητές το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη υψομετρική διακύμανση κατά μήκος παρέχει κίνητρο ενός γρήγορου ατομικού χρόνου.
3. Προβολή Η διαδρομή που έχει επιλεγεί προβάλλει την καλύτερη εικόνα του τόπου μας και συμβάλει στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού έτσι ώστε η Ρόδος να ενταχθεί στα μεγάλα αθλητικά events που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο.
4. Προγραμματισμός Ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα με τις καιρικές συνθήκες να είναι συνήθως ιδανικές. Για τους αθλητές που τον θέτουν ως κύριο στόχο η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με το τέλος της Άνοιξης οπότε τους περιμένει ένα χαλαρό καλοκαίρι. Για τους αθλητές που έχουν στοχεύσει σε ένα μεγαλύτερο στόχο (αγώνα) μέσα στο καλοκαίρι, ο μαραθώνιος Ρόδου αποτελεί το ιδανικότερο ενδιάμεσο test για αυτούς.
5. Ο μαραθώνιος Ρόδου ένας αγώνας που διοργανώνεται στον τόπο μας από μια ομάδα ανθρώπων που τον έχουν αγκαλιάσει και τον στηρίζουν διαρκώς, θέτοντας κάθε χρόνο ένα και μοναδικό στόχο ο αγώνας αυτός να πραγματοποιείται με τα υψηλότερα standards έτσι ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους αγώνες διεθνούς επιπέδου που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους πρέπει να τον στηρίζουμε έμπρακτα σε όλα τα επίπεδα είτε είμαστε αθλητές, είτε εθελοντές και πόσο μάλλον θεατές.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Καλικάτζαρος Ιγνάτιος».
– Ημερομηνια Γέννησης 18-10-197,3 Αρχάγγελος Ρόδος.
– Τεχνολόγος Τοπογράφος Μηχανικός υπάλληλος της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου.
– Ερασιτέχνης τριαθλητής με συμμετοχή σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αγώνες τριάθλου, ποδηλατικούς και κολυμβητικούς καθώς και αγώνες ορεινού δρόμου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ