Αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων και των Περιφερειών, αναμένεται να φέρει η αναμόρφωση του «Καλλικράτη», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο.

Ο ΥΠΕΣ σημείωσε ότι για την κατανομή των πόρων, μελετάται να λαμβάνονται υπόψη, όχι μόνο πληθυσμιακά μεγέθη, αλλά και οι ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ΟΤΑ.

Με αφορμή της επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», από την πλευρά του κ. Γαληνού τονίστηκε η σημασία της διάκρισης των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ανάγκη για την ενδυνάμωση του θεσμού των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και η δημιουργία ενός ταμείου για την κάλυψη μικρών δαπανών ώστε να καλύπτονται άμεσα καθημερινές ανάγκες των δήμων και των κοινοτήτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Διοικητικών Υπηρεσιών, Νικόλαος Καρασάββας και ο συντονιστής του δικτύου κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπης Σινάνης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ