Τοπικές Ειδήσεις

O N. Σαντορινιός παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε τα μηνύματα της κοινωνίας

Την ανάγκη διεύρυνσης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ υπερτόνισε ο πρώην αν. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στη συγκέντρωση της Οργάνωσης Μελών της Ρόδου, το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Πλάζα. Παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… άκουσε τα μηνύματα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τις εθνικές εκλογές την 7η Ιουλίου και δήλωσε ότι πρέπει το κόμμα να βρει ξανά την άκρη του νήματος έτσι ώστε να αντιτάξει τη δική του προοδευτική πρόταση απέναντι στο… λαϊκισμό!

«Η περίοδος της κυβέρνησης ήταν δύσκολη. Ήταν μία περίοδος μοναξιάς. Πολλές φορές δεν ακούσαμε την κοινωνία που μας εξέπεμπε τα σήματα. Ίσως τότε να μπορούσαμε να αποτρέψουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού από το να νικήσουν. Σε όλα τα στοιχήματα που έβαλαν, πέρασαν κάτω από τον πήχη. Σήμερα πρέπει να ξαναβρούμε την άκρη του νήματος, ώστε να φθάσει η προοδευτική μας πρόταση στην κοινωνία.
Οφείλουμε αυτή τη φορά με πολύ πιο σοβαρό και οργανωμένο τρόπο να συζητήσουμε με τη βάση που πρέπει να διευρυνθεί, δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από τα στελέχη του 3% και 4%», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός και συμπλήρωσε:
«Στο δρόμο προς το συνέδριο θα γίνουν πολλές συζητήσεις. Σε αυτές πρέπει να τοποθετηθούμε θεματικά και πολιτικά… Με ευθύνη της οργάνωσης μελών, θα πρέπει να μεταφερθούν όλα τα θέματα στη νομαρχιακή και έπειτα στην κεντρική επιτροπή για να αποτελέσουν θέμα συζήτησης στο συνέδριο. Θα πρέπει να γίνει προσυνεδριακός διάλογος διευρυμένος, ουσιαστικός και δυνατός. Να εκλέξουμε νέους συνέδρους-πέραν του 3%- να ακουστούν νέες φωνές. Είμαστε η μεγαλύτερη προοδευτική παράταξη της χώρας, η μεγαλύτερη αριστερή και κεντροαριστερή παράταξη σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο τα κύτταρά μας, οι οργανώσεις μελών, εσείς».
Στο μεταξύ, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση στη Ρόδο με ομιλητές τους Γιάννη Ραγκούση και Ρένα Δούρου.

Εγγραφές νέων μελών
Ικανοποίηση επικρατεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εγγραφών νέων μελών, οδεύοντας προς το συνέδριο την άνοιξη. Ο συντονιστής της ΝΕ Νοτίας Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Αποστολίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εγγραφές νέων μελών εξελίσσονται καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε.
Ο κόσμος μάς αγκαλιάζει, ασκεί υγιή κριτική και είναι έτοιμος να συνεισφέρει με ιδέες και απόψεις και όποιο άλλο τρόπο μπορεί.
Πριν το συνέδριο, θα εκλεγούν νέα όργανα που θα συμπεριλαμβάνουν και τα νέα μέλη. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε θα συμβάλει όχι μόνο στην ανανέωση της βάσης αλλά και του στελεχιακού δυναμικού. Να επισημάνω ότι πολλές είναι οι εγγραφές και στα μικρότερα νησιά, όπου μέχρι τώρα, ο αριθμός των συντρόφων, ήταν περιορισμένος.
Tα γραφεία μας είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα και περιμένουμε όλους όσους θέλουν να έρθουν κοντά μας. Χαιρόμαστε που ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθειά μας και μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι.
Πιστεύω ότι με τη δουλειά που γίνεται στη βάση θα οδηγηθούμε την άνοιξη στο συνέδριο μας πλήρως ανανεωμένοι, με πλούσια θεματολογία, έχοντας θέσει τις βάσεις ώστε να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων πάνω σε θέματα που έχει θέσει η ίδια η κοινωνία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου