Τοπικές Ειδήσεις

ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου: Τα σχολεία άνοιξαν – Συμβουλές στους γονείς

Η ΕΥΘΥΤΑ- Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, είναι και φέτος κοντά στα παιδιά και στους γονείς με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς. Πάντα δίπλα τους για μια νέα Σχολική Χρονιά, με ασφάλεια στο δρόμο. Ξεκινάει με μια νέα καμπάνια διανέμοντας έντυπα στους γονείς με συμβουλές κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία.

Επισημαίνεται ότι τα παιδιά είναι οι κατ’ εξοχήν ευάλωτοι χρήστες του δρόμου καθώς τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν παγκοσμίως τη 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και την 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29.

Οι γονείς είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά τους. Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τα παιδιά τους κίνδυνους οδικής κυκλοφορίας βοηθούν να γίνουν σωστοί οδηγοί ως ενήλικες. Τα παιδιά βλέπουν, ακούν και σίγουρα μιμούνται τους γονείς. Τα σημαντικότερα πρότυπα για τα παιδιά είναι οι γονείς..

Η σταθερή διαπαιδαγώγηση λοιπόν, του παιδιού γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής είναι πολύ σημαντική ώστε σταδιακά και καθώς αυτονομείται το παιδί να μπορεί να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και με σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους. Για τα παιδιά η κάθε διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο αποτελεί μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μέσω αυτής της καθημερινής πρακτικής τα παιδιά εξοικειώνονται με το οδικό περιβάλλον, μαθαίνουν να σέβονται τους άλλες χρήστες του δρόμου και παράλληλα εμπλουτίζεται ο κόσμος των εμπειριών τους.

Γονείς συμπεριφερθείτε με ευγένεια και υπομονή είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί για να κάνουν και τα παιδιά σας το ίδιο. Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο, αυτόν του πρότυπου. Θα πρέπει λοιπόν να συμπεριφέρεστε τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ). Τα παιδιά μιμούνται το στυλ οδήγησης των γονιών τους.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΥΘΥΤΑ –Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, θα συνεχίζει και φέτος τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει, περισσότερους από 45.000 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης στη Δωδεκάνησο, με την άρτια συνεργασία των Δ/ντών και υπευθύνων Αγωγής Υγείας Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου.

Στόχος μας μέσω της βιωματικής μάθησης να εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς οδηγούς με ασφαλέστερες οδικές επιλογές. Τα προγράμματα γίνονται στα σχολεία μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων.

Η ΕΥΘΥΤΑ –Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, εύχεται

Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία, Ασφάλεια και Καλή Πρόοδο!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου