Ρεπορτάζ

Δύο αιτήσεις πτώχευσης ισάριθμων εταιρειών υπέβαλαν γνωστοί επιχειρηματίες της Ρόδου

Eνώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, προσέφυγαν ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και γνωστή εταιρεία του νησιού, κατά δύο εταιρειών ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση πτώχευσης!
Η πρώτη αίτηση υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και στρέφεται κατά ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας της Κρήτης, που έχει μισθώσει και λειτουργεί ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο.
Σύμφωνα με την αίτηση η ανώνυμη εταιρεία υποχρεώθηκε, με διαταγή πληρωμής του Δικαστή του Πρωτοδικείου Ρόδου από το έτος 2017 να καταβάλει στον Ροδίτη 590.529,88 ευρώ.
Επιχείρησε να επιβάλει κατάσχεση και να ικανοποιήσει την νόμιμη απαίτησή του και όπως τονίζει, δεν κατόρθωσε, μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες και έρευνες που έκανε να εντοπίσει κάποιο εμφανές κινητό ή ακίνητο.
Υποστηρίζει ότι η ανώνυμη εταιρεία δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στην Ελληνική Επικράτεια και μάλιστα, έχει μεγάλες οφειλές προς τρίτους πιστωτές και στο Δημόσιο. Διατείνεται παραπέρα ότι έχει παύσει τις πληρωμές της, γεγονός που προσδίδει μόνιμη πραγματική αδυναμία για την συνέχιση της εμπορίας της.
Η δεύτερη αίτηση υποβλήθηκε από γνωστή ροδίτικη ΑΒΕΕ κατά εταιρείας που μίσθωνε κεντρικό δημοτικό ακίνητο στην πόλη της Ρόδου για την δραστηριότητά της.
Η τελευταία και οι ομόρρυθμοι εταίροι της υποχρεώθηκαν με διαταγή πληρωμής του Δικαστή του Ειρηνοδικείου Ρόδου με βάση τραπεζική επιταγή που δεν πληρώθηκε και σφραγίστηκε το έτος 2015 να καταβάλει προς εξόφληση οφειλών της 10.226,96 ευρώ.
Η ΑΒΕΕ προσπάθησε να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία της αλλά και περιουσιακά στοιχεία των τριών ομόρρυθμων εταίρων της, για να επιβάλει κατάσχεση και να ικανοποιήσει την νόμιμη απαίτηση της χωρίς να βρεί κάτι για να εκτελέσει.
Η οφειλέτιδα, όπως διατείνεται η ΑΒΕΕ δεν οφείλει μόνο σε εκείνη αλλά οφείλει μεγάλα χρηματικά ποσά, ληξιπρόθεσμα, στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και στον Δήμο Ρόδου, αλλά και σε ιδιώτες, που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ τουλάχιστον και γενικά έχει παύσει τις πληρωμές της, γεγονός που προσδίδει μόνιμη πραγματική αδυναμία για την συνέχιση της εμπορίας της.
Tις υποθέσεις χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου