Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος υπήρξε σπουδαίος αθλητής του Π.Ο. Πατρών, προπονητής και επί σειρά ετών είναι παράγοντας στο σωματείο, ενώ είναι και διοργανωτής του ιστορικού αγώνα «Θυσία» στα Καλάβρυτα. Ο ίδιος μίλησε για την Historica
1)Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία
«Επειδή ξεκίνησα ως αθλητής, μετά ως προπονητής και τώρα ως παράγοντας, είναι απόλυτη ψυχική ηρεμία και γαλήνη, να κάνεις ποδήλατο. Με κάνει να αισθάνομαι πάντα νέος. Τώρα που μεγαλώνω και βλέπω τους νέους ανθρώπους, αισθάνομαι κι εγώ φρέσκος. Μου δίνει μεγάλη ενέργεια η ενασχόληση μου με την ποδηλασία».
2) Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;
«Το 1988 ο κορυφαίος αθλητής του Π.Ο. Πατρών Κανέλλος Κανελλόπουλος επιλέχθηκε να είναι ένας από τους πέντε ποδηλάτες που θα επανδρώσουν μία πειραματική πτήση για την επίδειξη των δυνατοτήτων αεροσκαφών χωρίς κινητήρα. Έτσι πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο, τον «Δαίδαλο», μάζας 32 χιλιογράμμων, ξεκινώντας από το Ηράκλειο Κρήτης, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, καλύπτοντας τη διαδρομή από τις βόρειες ακτές της Κρήτης μέχρι τη Θήρα  σε 3 ώρες και 54 λεπτά, επίδοση που δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεως και διάρκειας πτήσεως με αεροσκάφος κινούμενο με μυική δύναμη, κάτι ανάλογο με τα φτερά που είχαν χρησιμοποιήσει και οι μυθικοί Δαίδαλος και Ίκαρος. Το δεύτερο όταν ο Λάμπρος Βασιλόπουλος αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης και το 1993 όταν ο Π.Ο. Πατρών αναδείχθηκε καλύτερο σωματείο σ’ όλη την Ελλάδα».
3) Αν έχετε τρέξει στη Ρόδο, τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας;
«Θα πρέπει να σας πω ότι το 1972 που έτρεξα στη Ρόδο για πρώτη φορά, ήταν και το παρθενικό μου ταξίδι με αεροπλάνο. Τότε όμως στάθηκα άτυχος, αφού έτρεξα με τον σπουδαίο Παντελή Μανίκαρο, τον οποίο υποστήριζε ολόκληρο το γήπεδο, στο ποδηλατοδρόμιο. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι ήθελαν να ηττηθώ».
4) Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;
«Με τους περισσότερους έχουμε συναντηθεί. Δεν έχω δει εδώ και πολύ καιρό τον Παντελή Μανίκαρο και τον Μιχάλη Κούντρα, θα ήθελα να τους συναντήσω».
5) Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;
«Είναι μία εξαιρετική κίνηση, που πιστεύω να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Εμείς απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους διοργανωτές και να μετατραπεί σε θεσμό αυτή η πρωτοβουλία. Πρέπει να είναι ένα γεγονός, που θα γίνεται κάθε χρόνο. Η εμπειρία του παρελθόντος θα πρέπει να μας διδάξει πολλά για το μέλλον».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ