Αθλητικά

Η συνέχεια στον ΑΣΙΑΘΡ και η σχολή κυβερνητών

Τέσσερις αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου μέχρι το τέλος του 2019, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν και το φετινό πρωτάθλημα που διοργανώνει ο σύλλογος. Μετά την Aegean Regatta, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και στην οποία ο ΑΣΙΑΘΡ είναι συνδιοργανωτής, θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας παράκτιων διαδρομών, που θα γίνει στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου. Μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος πλέον αγώνας των Νέων Κυβερνητών, ενώ το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, τα σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ θα ταξιδέψουν για τη Χάλκη. Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 5-10 Οκτωβρίου, όταν και θα γίνει ο τρίτος αγώνας παράκτιων διαδρομών στο νησί μας. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παράκτιες Ρόδος ΙΙ (7-8/9/2019)

Νέων Κυβερνητών (14-15/9/2019)

Χάλκη (20-22/9/2019)

Παράκτιες Ρόδος ΙΙΙ (5-10/10/2019)

Εξάλλου, και φέτος ο ΑΣΙΑΘΡ θα πραγματοποιήσει τη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας.  Η σχολή διαρκεί οκτώ (8) εβδομάδες, και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε αυτή μπορούν να πάρουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και που με ιατρική πιστοποίηση μπορούν να  αθληθούν. Για την διευκόλυνση των μαθητών, τα μαθήματα γίνονται Σάββατο και Κυριακή.

Με το δίπλωμα αποκτούν το δικαίωμα να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκό σκάφος μέχρι 16 μέτρα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 65 εκπαιδευτικές σειρές και τις έχουν παρακολουθήσει 800 περίπου μαθητές.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στην αίθουσα του Συλλόγου στο Ζέφυρο, με σύγχρονα εποπτικά μέσα, ενώ τα πρακτικά πραγματοποιούνται με εξόδους στη θάλασσα με ιστιοπλοϊκά σκάφη.  Η τελική πρακτική δοκιμασία πριν από τις εξετάσεις είναι ένα διήμερο ταξίδι στην Σύμη, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πράξη όλη την θεωρία που διδάχθηκαν. Έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την νυχτερινή ναυσιπλοΐα, να δουν και να δοκιμαστούν στους φάρους και στα σήματα των πλοίων κατα την νύχτα.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά, οι νέοι ιστιοπλόοι έχουν μια πρώτη ουσιαστική επαφή με την θάλασσα και τα μυστικά της ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, και αφού εξεταστούν επιτυχώς, λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να πάρουν το δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους, διεθνούς αναγνώρισης θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν μέρος και σε έναν τουλάχιστον αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου, ώστε να αποκτήσουν και πρακτική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου