Πραγματικός «γρίφος» μοιάζει ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Basket League. Ο Ιωνικός Νικαίας θα παίξει με το Α.Φ.Μ. του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ενώ η Ε.Ε.Α. αποβάλλει τη Λάρισα από το πρωτάθλημα. Νέο σοκ προκαλεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην Basket League, αφού μετά την διαταγή της για αποβολή του Ιωνικού, σήμερα έστειλε στον ΕΣΑΚΕ το ίδιο ακριβώς χαρτί και για την Λάρισα! Οι Θεσσαλοί είχαν κληθεί για εξηγήσεις για παρατυπίες σε θέματα μετοχικού κεφαλαίου και θεώρησαν ότι με όσα κατέθεσαν ενώπιον της επιτροπής έπεισαν ότι επρόκειτο για λογιστικό λάθος και ότι θα τους δινόταν διορία να το διορθώσουν και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία του. Με δεδομένο ότι «χάθηκαν» ήδη ο Ήφαιστος Λήμνου και το Ρέθυμνο και πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα, η επόμενη μέρα μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιη στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.
ΝΕΑ «ΚΕΡΑΜΙΔΑ» ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κεραμίδα και μάλιστα κολοσσιαία έπεσε στο κεφάλι της Λάρισας. Η ΕΕΑ ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ να αποβάλει την Λάρισα από το πρωτάθλημα λόγω θεμάτων που υπήρχαν στο μετοχικό της κεφάλαιο και συγκεκριμένα στην καταβολή του ποσού που κάθε ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει (το μίνιμουμ είναι 216.000)! Το πρόβλημα αυτό υπήρχε, αλλά αρχικά φάνηκε ότι η ομάδα δεν θα κινδύνευε. Στην αρχή είχε φανεί ότι υπήρχαν απλά κάποιες καθυστερήσεις στις ημερομηνίες κατάθεσης των εγγράφων για το θέμα της μετοχικής σύνθεσης και του ποσού που έπρεπε να είχε υποβάλει η ομάδα.
Το όλο πρόβλημα φαινόταν διαδικαστικό και όλα έδειχναν ότι θα ξεπεραστεί. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι όλα άλλαξαν. Η ΕΕΑ θεώρησε ότι το θέμα με το μετοχικό κεφάλαιο και την σύνθεση της διοίκησης δεν είχε λυθεί. Ετσι φαίνεται να ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ για το όλο ζήτημα και να ζήτησε επίσημα από την Λίγκα να αποβάλει την Λάρισα από την Basket League! Αν δεν αλλάξει κάτι η Basket League χάνει ακόμα μια ομάδα μετά το Ρέθυμνο και τον Ήφαιστο που αποχώρησαν και επέλεξαν τον εθελούσιο υποβιβασμό, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το τι θα γίνει με Άρη και Πανιώνιο, οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα και κανείς δεν ξέρει αν θα παίξουν στη νέα σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ λαμβάνοντας υπ` όψιν την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που του διαβιβάσθηκε σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 9 του ν. 2725/1999 την 25-6-2020, εξέδωσε στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του, διαπιστωτική πράξη για την αποβολή της ΚΑΕ με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΕ» από το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Αγωνιστικής Περιόδου 2019-2020 λόγω της μη τήρησης των διατάξεων των παρ. 1 έως 8 του ανωτέρω άρθρου σχετικά με την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, επίσης, εγκρίθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταρτιστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19 για το Πρωτάθλημα της EKO Basket League της σεζόν 2020-21. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Σταύρος Δουβής και μέλη της οι ιατροί κ.κ. Οδυσσέας Παξινός, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και τα στελέχη του Συνδέσμου κ.κ. Γιώργος Κονδύλης, Σουζάνα Δόγα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ