Τοπικές Ειδήσεις

Επεσε χθες η αυλαία των Πανελλαδικών

Ολοκληρώθηκαν χθες οι Πανελλήνιες 2024 για τα Γενικά Λύκεια, με τους υποψήφιους να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι, εξετάστηκαν στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Τα θέματα του μαθήματος της Οικονομίας φαίνεται να δυσκόλεψαν αρκετούς από τους μαθητές, ενώ πιο βατά χαρακτηρίσθηκαν από τους υποψήφιους τα θέματα της Φυσικής. Μη αναμενόμενα και απαιτητικά ήταν τα θέματα της Ιστορίας.
Για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, οι υποψήφιοι μαθητές προέβησαν στις εξής δηλώσεις:
Αντώνιος Μαλιούκης
Οικονομικά
Σχετικά δύσκολα θα έλεγα ότι ήταν τα θέματα. Για την ακρίβεια, σχετικά δύσκολες ήταν οι ασκήσεις, αλλά η επίλυσή τους ήταν εύκολη. Αν ήξερες τον τρόπο με τον οποίο λύνονται, τότε ήταν βατές. Η θεωρία ήταν εύκολη.
Ελένη Κρανιδιώτη  Ιστορία
Ήταν αρκετά δύσκολοι οι ορισμοί, τους οποίους δεν περίμενε κανείς. Δύσκολες ήταν και οι ερωτήσεις ανάπτυξης. Πιο βατές ήταν οι πηγές.
Ευδοκία Κετσέ Ιστορία
Δεν περίμενε κανείς τα θέματα. Ήταν αντι-sos. Κατά τα λοιπά ήταν βατές οι πηγές.
Ραφαέλα Βογιατζή Οικονομικά
Προσωπικά, θεωρώ ότι ήταν τα χειρότερα θέματα που θα μπορούσαν να πέσουν. Τα πρώτα δύο θέματα της θεωρίας ήταν σχετικά εύκολα, ενώ το τέταρτο θέμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Συνδύαζε τέσσερα κεφάλαια και η εκφώνησή του ήταν περίπλοκη. Περιμέναμε πιο απλά, πιο αναμενόμενα θέματα.

Μίνα Γκρέκου Οικονομικά
Μέτριας δυσκολίας θα χαρακτήριζα τα θέματα. Τα θέματα της θεωρίας δεν ήταν αναμενόμενα, δεν ήταν από αυτά που εκτιμούσαμε ότι θα πέσουν. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι τα πήγα καλά.
Γιώργος Παριανός Οικονομικά
Τα θέματα είχαν κάποιες εκπλήξεις. Προσωπικά δεν θα έλεγα ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι τα πήγα μια χαρά.
Βασίλης Λαγογιάννης Οικονομικά
Τα θέματα ήταν βατά κατά την προσωπική μου άποψη. Μπορεί να υπήρξαν εκπλήξεις στη θεωρία. Άλλα περιμέναμε και άλλα έπεσαν. Ωστόσο ήταν θέματα που γνωρίζαμε.
Πρόδρομος Νικολής Οικονομικά
Τα θέματα ήταν πιο εύκολα από ό,τι περίμενα και εκτιμώ ότι τα πήγα αρκετά καλά.
Σωτήρης Βαγιανάκης Οικονομικά
Τα θέματα των Οικονομικών ήταν εύκολα. Το δεύτερο θέμα συγκεκριμένα ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι περιμέναμε. Στο θέμα Γ και στο θέμα Δ έπρεπε να προσέξεις την εκφώνηση.
Κώστας Θανάσης  Φυσική
Έπρεπε να είχες κάνει αρκετά καλή δουλειά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν ίσως λίγο πιο δύσκολα τα θέματα. Στην κβαντική μηχανική περιμέναμε πιο απλά θέματα. Έπεσαν δύο, μεγάλα θέματα, πράγμα που μας ξάφνιασε.
Χρήστος  Καπετανγεωργίου Φυσική
Τα θέματα της φυσικής ήταν πολλά και αρκετά δύσκολα. Δεν περιμέναμε να επικεντρωθούν τα θέματα στην κβαντική φυσικό και στον ηλεκτρομαγνητισμό. Πιο λίγες ερωτήσεις περιμέναμε…
Άρης Παπαδάτος Φυσική
Ο όγκος των θεμάτων ήταν μεγάλος. Το Α, Β και το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου θέματος, ήταν σχετικά βατά. Το θέμα Δ ανέβασε το βαθμό δυσκολίας.
Νικος Ζαχαριάς Οικονομικά
Ένας μαθητής που ακολούθησε μία συστηματική προετοιμασία, θα μπορούσε να γράψει πολύ καλά. Συγκριτικά με τα περσινά θέματα ήταν πιο δύσκολα τα φετινά. Προσωπικά όμως δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα.
Αντώνης Καστανιάς  Οικονομικά
Δεν ήταν τόσο εύκολα αλλά ούτε και πολύ δύσκολα τα θέματα. Δεν περιμέναμε τόση πολλή θεωρία.
Μανώλης Γρίβας Οικονομικά
Σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν βατά. Σχετικά αναμενόμενες ήταν οι ασκήσεις. Το δεύτερο θέμα της θεωρίας δεν ήταν αναμενόμενο. Προσωπικά, έγραψα καλά.
Για τους υποψηφίους μετά τα μαθήματα προσανατολισμού μένουν τα ειδικά που έχουν επιλέξει ανάλογα τις σχολές που τους ενδιαφέρουν. Οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου